Vidar Kleppe går i fakkeltog

Vider Kleppe, en av Frps mest profilerte innvandringsmotstandere, vil i kveld delta i kveldens fakkeltog i Oslo mot rasisme, fremmedfrykt og vold. - Det er viktigst med en bredest mulig markering, sier Kleppe til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg håper på størst mulig oppslutning i kveldens tog, sier Kleppe. Selv har han ryddet til side andre viktige avtaler for å gå i fakkeltoget.

Kleppe frykter ikke at det vil komme til bråk, eller at antirasister vil se rødt når han stiller opp på Youngstorget. Og han avviser at han stiller opp for å skaffe seg PR.

- Alle har blitt oppfordret til å delta, og kampen mot vold og rasisme og kriminalitet er viktig for Frp. Jeg stiller opp i toget som en vanlig folkevalgt, og jeg håper og vil ha minst mulig støy rundt min deltagelse.

Hedstrøm kommer ikke

Flere andre Frp-representanter har planlagt å gå i kveldens tog, men en av de mest kjente rikspolitikerne i partiet, Øystein Hedstrøm, skal ikke marsjere.

- Jeg reagerer som alle andre veldig negativt på det som skjedde på Holmlia. Vi er alle likeverdige mennesker, sier Øystein Hedstrøm til Nettavisen.

Men i fakkeltoget skal han ikke. Årsaken er at Hedstrøm har en annen planlagt familiær avtale, som ikke kan endres.

- Hadde jeg hatt anledning ville jeg ha vurdert å stille opp, sier Hedstrøm til nettstedet.