Vidar Kleppe gir ni av ti asyl-nei: - Kan ikke la dem gå og gresse i Norge

UNE trues med rettssak, etter et nytt avslag fra den kjente innvandringsmotstanderen Vidar Kleppe.

LANSERTE SEG SELV: - Jeg var så ærlig at jeg gikk på talerstolen og sa at «med all respekt, jeg mener jeg er kvalifisert til å sitte i denne nemnda», sier Vidar Kleppe, politiker, innvandringsmotstander, og nemndmedlem i Utlendingsnemnda. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
LANSERTE SEG SELV: - Jeg var så ærlig at jeg gikk på talerstolen og sa at «med all respekt, jeg mener jeg er kvalifisert til å sitte i denne nemnda», sier Vidar Kleppe, politiker, innvandringsmotstander, og nemndmedlem i Utlendingsnemnda. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Asyl-advokat Trygve Tveter er rasende etter at hans klienter, den afghanske familien Nabizade, ikke fikk medhold i sin klage i Utlendingsnemnda (UNE). Nå er familien pålagt å forlate landet.

Omgjøres ikke vedtaket innen 14 dager vil Tveter ta saken til retten.

Begrunnelsen er blant annet at den kjente innvandringsmotstanderen og tidligere Frp-politikeren Vidar Kleppe - nå bystyrerepresentant i Kristiansand for partiet Demokratene - er en av tre nemndmedlemmer i UNE som behandlet saken.

Innvandringsmotstander

«Nemndmedlem Vidar Kleppe, som i all hovedsak har bygget sin politiske karriere på å være innvandringsmotstander, er inhabil», skriver Tveter til UNE.

Han viser blant annet til at Kleppe i fjor holdt appell under et torvmøte i regi av Pegida (Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten) i Kristiansand.

Vidar Kleppe gjør det klart at han ikke kan uttale seg om enkeltsaker, men sier dette om Tveters inhabilitetspåstand:- Det faller på sin egen urimelighet, og sier vel litt om advokatstanden, ikke generelt men om Tveter spesielt.

Han sier at det i UNE også er folk fra organisasjoner som er for en veldig liberal innvandringspolitikk, og synes det er trist at Tveter bruker slike «useriøse og ubegrunnede argumenter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer