Vidar Kleppe gjenvalgt

Verstingen Vidar Kleppe vant nominasjonskampen mot Hagen-kandidat Åse Schmidt i Vest-Agder Fremskrittsparti i dag. Strålende fornøyd gikk han til talerstolen og mottok applausen: - Nå må du bidra med noe også, Hagen, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed må Carl I. Hagen finne seg i at hans ønske om å skvise Kleppe ut av Stortinget, gikk i vasken. Kleppe vant en klar seier foran motkandidaten, SAS-medarbeideren Åse Schmidt.

Partileder Carl I. Hagen har den siste tiden gått kraftig ut for å få Vest-Agder-medlemmene til å stemme på hans kandidat, Schmidt. De hørte imidlertid ikke på ham. Vidar Kleppe fikk 50 stemmer fra de 83 delegatene, mens utfordreren Åse Schmidt fikk 33 stemmer.

- Carl I. Hagen, nå får du være med å bidra du også, så bretter vi opp ermene og går mot det felles målet som det norske folket trenger, nemlig Fremskrittspartiets politiske løsninger, sier Kleppe, tydelig fornøyd over at han får en ny periode i Stortinget.

Hagen gratulerer

Partiformann Carl I. Hagen gratulerer Vidar Kleppe med nominasjonen i Vest-Agder, selv om han hadde foretrukket en annen kandidat.

- Jeg regner med at alle respekterer resultatet, og at vi sammen skal få til et ordentlig og skikkelig samarbeid i valgkampen. Jeg har hele tiden sagt at det er fylkeslagenes selvstendige ansvar å nominere sine kandidater, sier Hagen til NTB under en pause i årsmøtet i Oslo-partiet.

- Vil det svekke din autoritet som partiformann når du for en gangs skyld kom med en direkte anbefaling ved en nominasjon, uten at dette ble tatt til følge?

- Det får det være opp til andre å bedømme.

- Er du overrasket over at flertallet i Vest-Agder ikke fulgte ditt råd?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Hagen.

  • Line Vennesland fikk andreplassen på lista, med 43 stemmer mot 39 til Åse Schmidt.
  • Dermed er sentralstyremedlem og Hagens kandidat Åse Schmidt helt ute av bildet i Vest-Agder Frp.
  • Frp i Vest-Agder har nemlig bare én stortingsrepresentant, med en viss mulighet for én til.

    Dagbladet.no kommer tilbake med mer.