Vidar Kleppe i hardt vær

Vidar Kleppe møter økende motbør i Kristiansand Fremskrittsparti, og kan ikke være sikker på å bli renominert til Stortinget fra Vest-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterke krefter i Kristiansand Frp arbeider for å fravriste Kleppe en tilsynelatende sikker stortingsplass, og Kleppes eget lokallag er splittet, skriver Fædrelandsvennen.

Mandag skal partiformann Carl I. Hagen være til stede under et møte mellom de stridende Frp-fløyene i Kristiansand. Kleppe står øverst på nominasjonskomiteens liste, men Åse Schmidt fra Mandal seiler opp som en reell utfordrer fram mot nominasjonsmøtet 27. januar.

Dersom Schmidt skulle bli nominert på topp, tyder mye på at Kleppe vil trekke seg fra stortingslisten.

Som tidligere nestleder og en stor stemmesanker for partiet har Kleppes stilling vært så sterk at han har tillatt seg å uttale seg kritisk om partiledelsens håndtering av striden i Oslo Frp. Han har også avslått å undertegne en støtteerklæring til partiformannen i stortingsgruppa.

Kleppe tilhører de sterkeste innvandringsmotstanderne i stortingsgruppa, og har ry som en av «verstingene» som Hagen ser som et hinder for strømlinjeformingen av partiet.

(NTB)