FÅR MYNDIGHET: Vidar Kleppe skal nå være med og avgjøre utlendingers oppholdsstatus i Norge. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / DAGBLADET
FÅR MYNDIGHET: Vidar Kleppe skal nå være med og avgjøre utlendingers oppholdsstatus i Norge. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / DAGBLADETVis mer

Vidar Kleppe nytt medlem av Utlendingsnemnda

- Jeg er ingen liberaler i slike saker, erklærer den tidligere lederen for Demokratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen oppnevnte fredag 368 nye lekmedlemmer til Utlendingsnemnda (UNE). En av dem er Vidar Kleppe, tidligere leder i Demokratene.

- Jeg er ingen liberaler i slike saker, men rettferdig, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.

Om lag halvparten av medlemmene i UNE er oppnevnt etter forslag fra frivillige organisasjoner. Den andre halvparten er oppnevnt etter forslag fra Juristforbundet, Utenriksdepartementet og Justisdepartementet. Kleppe tilhører den siste gruppen.

- Det er gledelig å bli utnevnt, sier Kleppe, som nå skal være lekdommer og delta i avgjørelser av klager i asylsaker, statsborgerskapssaker og andre utlendingssaker som byr på vesentlige tvilsspørsmål.

Kleppe sier han er restriktiv, men rettferdig.

- Det er viktig å sette seg inn i de ulike sakene. Men jeg er ikke liberal i slike spørsmål, det skal ikke være fritt leide inn i kongeriket, slår Kleppe fast.

I 2011 ble 1120 saker av gjort i nemndsmøte. Hittil i år gjelder dette over 700 saker.

- Lekmedlemmenes deltakelse i UNE er et viktig bidrag til rettssikkerheten på utlendingsfeltet, sier justisminister Grete Faremo (Ap).

(NTB)