Vidar var 200 meter unna da det smalt: Jeg gikk i bakken av trykket fra eksplosjon

- Det var et voldsomt trykk og smell.

GIKK I BAKKEN: Vidar Auve bor 200 meter unna anleggsplassen der det i dag gikk av en ukontrollert dynamittsalve. Foto: Vidar Auve
GIKK I BAKKEN: Vidar Auve bor 200 meter unna anleggsplassen der det i dag gikk av en ukontrollert dynamittsalve. Foto: Vidar Auve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Entreprenør Vidar Auve passerte Trøo-undergangen to minutter før det i dag skjedde en sprengningsulykke i forbindelse med veiarbeid.

To personer omkom, to personer er skadd og en er savnet da en dynamittladning gikk av uten forvarsel.

Gikk i bakken Vidar Auve er også en av de nærmeste naboene til anleggsplassen, og parkerte bilen hjemme etter å ha passert jernbaneundergangen.

- Jeg gikk over jordet for å se på en jobb jeg driver med her. Plutselig smalt det, og jeg skjønte at det var en veldig ukontrollert sprengning da jeg verken hørte sirener eller noen andre varsler.

- Jeg gikk i bakken, både fordi jeg ble så skremt av smellet og på grunn av det kraftige lufttrykket.

Han var raskt på stedet der ulykken skjedde, og oppfattet det som om det kunne være mer dynamitt som ikke var kontrollert.

- De forsøkte å holde folk unna stedet. Det var en tragisk ulykke, men det var heldig at det ikke var noen folk på gangveien eller en bilkolonne som sto og ventet da ulykka skjedde, sier Auve.

Politiet har ikke fått tatt seg inn til ulykkesstedet ennå, som raskt etter ulykken ble sperret av i en radius på 400 meter. Flere hus blir også evakuert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer