Vidar var 200 meter unna da det smalt: Jeg gikk i bakken av trykket fra eksplosjon

- Det var et voldsomt trykk og smell.

GIKK I BAKKEN: Vidar Auve bor 200 meter unna anleggsplassen der det i dag gikk av en ukontrollert dynamittsalve. Foto: Vidar Auve
GIKK I BAKKEN: Vidar Auve bor 200 meter unna anleggsplassen der det i dag gikk av en ukontrollert dynamittsalve. Foto: Vidar AuveVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Entreprenør Vidar Auve passerte Trøo-undergangen to minutter før det i dag skjedde en sprengningsulykke i forbindelse med veiarbeid.

To personer omkom, to personer er skadd og en er savnet da en dynamittladning gikk av uten forvarsel.

Gikk i bakken Vidar Auve er også en av de nærmeste naboene til anleggsplassen, og parkerte bilen hjemme etter å ha passert jernbaneundergangen.

- Jeg gikk over jordet for å se på en jobb jeg driver med her. Plutselig smalt det, og jeg skjønte at det var en veldig ukontrollert sprengning da jeg verken hørte sirener eller noen andre varsler.

- Jeg gikk i bakken, både fordi jeg ble så skremt av smellet og på grunn av det kraftige lufttrykket.

Han var raskt på stedet der ulykken skjedde, og oppfattet det som om det kunne være mer dynamitt som ikke var kontrollert.

- De forsøkte å holde folk unna stedet. Det var en tragisk ulykke, men det var heldig at det ikke var noen folk på gangveien eller en bilkolonne som sto og ventet da ulykka skjedde, sier Auve.

Politiet har ikke fått tatt seg inn til ulykkesstedet ennå, som raskt etter ulykken ble sperret av i en radius på 400 meter. Flere hus blir også evakuert.

- Dette har vært en tragisk hendelse med flere døde, og kommunen vil følge opp situasjonen tett i tiden fremover, skriver Hol kommune i en pressemelding i kveld.

Skader Han opplyser at flere av husene i nærheten fikk ytterdører ødelagt og vinduer knust som følge av eksplosjonen.

- Flere av husa bærer preg av det som skjedde, og det var også en del nedfall av steinen som ble sprengt, sier han.

Veiprosjektet på Riksvei 7 er en utbedring av Trøoundergangen som går 7 under Bergensbanen. Undergangen skal utvides til full størrelse og flyttes, opplyser seksjonsleder i Statens Vegvesen Knut Erik Skogen til Dagbladet. 

Entreprenørselskapet T. Engene opplyser til NTB at de to som døde er nordmenn som jobbet for en av deres underentreprenører med ansvar for sprengningsarbeidet.

Daglig leder, Karianne Sørbøen, vil ikke si noe om hvilket firma den savnede eller de to skadde etter ulykken jobber i.

Ulykka er den første dødsulykka på ni år i forbindelse med fjellsprengning.

Leter etter savnet person Det er opprettet et kriseteam på Bardøla hotell, skriver politiet i en pressemelding.

Personell fra Direktoratet for brann og eksplosivvern (DSB) er på vei til Geilo for å bistå. Norske redningshunder skaltrolig bistå politiet i letinget etter den savnede mannen.

- Vi har meldt oss for politiet, så vi er klare til å bistå. Akkurat nå står vi 500 meter unna åstedet, fordi politiets bombegruppe skal inn først, for å se om det er trygt for oss å gå inn, sier organisasjonens operativ leder, Frode Haraldseth, til Dagbladet.

— Det er nå opprettet en flyforbudssone over området med tanke på sikkerhet, sier innsatsleder Odd Halvard Seterdal i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.