«PINLIG»: Denne videoen er sett over tre millioner ganger på under ett døgn. Den viser en mann som går til angrep mot tre kvinnelige, svenske politibetjenter og en vakt, ved et boligområde for flyktninger i Fagersjö i Sverige. Politiet ble tilkalt etter at mannen tente på sengetøy i boligen sin, 20. mars. Mannen var tydelig ag... Vis mer

Video av angrep mot tre kvinnelige, svenske politibetjenter vekker oppsikt: - Skandale

Sett tre millioner ganger på under ett døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig på morgenen 20. mars ble politiet tilkalt til et boligområde for flyktninger i Fagersjö i Stockholm. Det var en vakt som ringte politiet, etter at en mann hadde satt fyr på sengetøy, og tuklet med vaktens bil.

Scenene som deretter utfoldet seg ble tatt opp på film. Den originalt fem minutter lange videoen er sett over tre millioner ganger på under et døgn, etter at den ble lastet opp på Facebook.

Se den oppsiktsvekkende videoen øverst i saken.

Går til angrep

I videoen ser man hvordan mannen gjentatte ganger går til angrep mot vakten og de tre politibetjentene.

Det første som skjer er at mannen kaster en metallgjenstand mot en personbil. Så plukker han opp en stor stein og løper mot politibilen. Mens han nærmer seg politibilen, med politibetjentene i, kaster han steinen rett mot bilens frontrute.

Da betjentene går ut av bilen, går mannen til angrep.

- Stans der!, hører man en av politibetjentene rope til mannen.

Mannen er tydelig aggressiv, og gir seg ikke uten en heftig kamp. Politibetjentene klarer ikke å holde mannen nede, før han bryter seg ut av grepet og igjen går til angrep.

SVT skriver at redningstjenesten ankom stedet før politiet, men måtte avvente før de kunne gå inn i området.

- Vi kom oss ikke fram til plassen. Vi måtte vente til politiet hadde sikret området, sier Christer Eriksson ved Storstockholms brannvesen.

«Pinlig»

Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

I kommentarfeltet under Facebook-videoen står det blant annet: «Skremmende. Ikke rart at folk mister troen på politiet», «utrolig pinlig», «skandale», en annen skriver: «Å se hvor skremt de blir i stedet for å ta mannen, får meg til å undre på hvilken utdanning de har fått».

Politiet sier til Expressen at de ikke kan kommentere scenene som utspiller seg i videoen.

Uklar årsak

Mannen var en beboer i SHIS Bostäder, en stiftelse som tilbyr bosted til personer som av økonomiske og sosiale grunner ikke klarer seg på boligmarkedet. Stedet blir også omtalt som et hjem for flyktninger.

- Det var en leietaker som ble opprørt og aggressiv mot vår innleide vakt. Grunnen er uklar. Han har forsøkt å tukle med vekterens bil, og forsøkt å tenne på noe tøy, forteller Anders Kindberg, direktør for SHIS Bostäder til Expressen.

Ifølge politisjef ved Västberga-politistasjon, Per-Ove Götberg, er mannen siktet for forsøk på mordbrann, skadegjørelse, vold mot tjenestemenn, forsøk på vold mot tjenestemenn, og overfall.

Politibetjentene og vekteren fikk lettere skader, oppgir politiet på sine hjemmesider.

Ikke første brann

Brannpåsettelsen 20. mars var ikke den første i området. 16. oktober skrev Dagbladet at det for andre natt på rad brøt ut en kraftig brann ved et asylmottak i Fagersjö.