DREPT: Marit Randsted Andreassen (20). Foto: PRIVAT
DREPT: Marit Randsted Andreassen (20). Foto: PRIVATVis mer

Video av Marit-drapet spilles av i retten

Drapstiltalt 23-åring brøt sammen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SANDVIKA (Dagbladet): Rettens administrator har bestemt at en video av drapet på Marit Randsted Andreassen (20) skal vises i retten i dag. Den drapstiltalte eks-samboeren (23) har ikke sett denne før.

«Du har revet livet mitt fra hverandre Marit, du har tatt fra meg alt». Slik starter videoen med lydopptak av tiltalte med tydelig stemme fra drapsleiligheten i Asker.

Den tiltalte 23-åringen bryter sammen i retten, gråter og bøyer hodet i hendene mens opptaket avspilles.

I opptaket fortsetter tiltalte med flere beskyldninger mot Marit de neste minuttene, før han angriper og et høylytt basketak bryter løs. Videobildet viser bare sengeklær.

DRAPSTILTALT: Marits eks-samboer, en mann (23). Foto: PRIVAT
DRAPSTILTALT: Marits eks-samboer, en mann (23). Foto: PRIVAT Vis mer

Helt på slutten av det 26 minutter lange opptaket kommer tiltalte med en utydelig replikk og slår av kameraet. Retten tar pause.

- Sterke saker Tiltalte satte angivelig på videokamera for å dokumentere overfor felles venner og familie hvor dårlig han mente hun hadde oppført seg overfor ham den siste tiden.

Peder Morset, de etterlattes bistandsadvokat, argumenterte for at bare pressen, og ikke Marits venner som sitter på tilhørerbenken i Sandvika, får se opptaket av drapshandlingen.

- Det er sterke saker, sier Morset.

Tiltaltes forsvarer Trygve Staff mener det ikke går an å skille mellom presse og tilhører. Tiltaltes bror og to av Marits venner går med på å forlate salen før videoen avspilles rundt lunsjtider.

VIDEO: På denne plata ligger videoen av Marit-drapet, som vises fram i retten i dag. Foto: Hans A. Vedlog
VIDEO: På denne plata ligger videoen av Marit-drapet, som vises fram i retten i dag. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer

Det var i 12-tida lørdag 20. februar at den tiltalte 23-åringen ringte politiet og sa han trolig hadde drept eks-samboeren Marit Randsted Andreassen. Hun etterlot seg en ni måneder gammel datter som hun hadde med siktede.

- Nå skal du dø. Det var det første jeg sa til henne etter at jeg hadde låst døra, forklarte mannen i dag om hendelsen som fant sted i parets felles leilighet i Asker.

- Svartnet 23-åringen hadde fått sin tidligere samboer til å komme til leiligheten der han fortsatt bodde under påskudd av å avklare samværsretten til deres felles lille datter.

- Det svartnet for meg og jeg kvalte henne, forklarte 23-åringen i retten.

Tiltalte ble konfrontert med politiforklaringen der han har forklart at han satt oppå Mariot og holdt kvelertak på henne i 20 minutter til pulsen var borte. Dessuten har han forklart til politiet at han aldri hadde tenkt på å skjule drapet.

AKTOR: Statsadvokat Lars Erik Alfheim. Foto: Hans A. Vedlog
AKTOR: Statsadvokat Lars Erik Alfheim. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer

- Jeg er klar til å ta straffen min, men det var aldri planlagt, forklarte han i retten.

- Intenst forelsket 23-åringen og avdøde ble kjent med hverandre gjennom felles kjente i Asker i 2007 og ble sammen rundt påsketider 2008.

- Vi var intenst forelsket, men vi fikk trøbbel med hver våre venner fordi vi begge hadde kjærester da vi ble sammen, forklarte han i retten.

23-åringen sa i retten at de hadde en pause i forholdet da drapet skjedde. Marit og datteren bodde hjemme hos foreldrene og det ble en kraftig konfrontasjon da tiltalte dro dit tidlig samme uke som drapet skjedde.

FORSVARER 23-ÅRINGEN: Advokat Trygve Staff. Foto: Hans A. Vedlog
FORSVARER 23-ÅRINGEN: Advokat Trygve Staff. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer