PRESSEKONFERANSE:  Her holder politisjefene Alessandro Thiers, Fernando Veloso og Cristiana Honorato pressekonferanse i forbindelse med overgrepet. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
PRESSEKONFERANSE: Her holder politisjefene Alessandro Thiers, Fernando Veloso og Cristiana Honorato pressekonferanse i forbindelse med overgrepet. Foto: REUTERS/Ricardo MoraesVis mer

Video av massevoldtekt på 16-åring ryster Brasil. Kjæresten til offeret blant de 30 etterlyste

Stor politietterforskning etter at voldtektsmenn selv la ut video og bilder av overgrepet på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En video av en massevoldtekt på en seksten år gammel jente har satt i gang en omfattende etterforskning i Brasil.

BBC skriver at hendelsen skjedde lørdag da jenta ble dopet ned under et besøk hos kjæresten hennes. Deretter skal hun ha våknet opp i et annet hus, omgitt av fremmede mennesker.

Dagen etter våknet hun opp naken og skadd, før det dukket en 40 sekunder lang overgrepsvideo og flere bilder opp på nettet. 

Kjæresten etterlyst Nå etterforsker det brasilianske politiet hendelsen som skal ha funnet sted i et fattig nabolag i den vestlige delen av storbyen Rio de Janeiro, ifølge kanalen.

Tretti mulige gjerningsmenn, deriblant jentas kjæreste, er ettersøkt i forbindelse med overgrepet som har skapt stor harme.

Til avisa Folha de São Paulo sier mora til offeret at hun angret på at hun hadde sett videoen.

- Hun har det ikke bra, og hun er veldig forvirret. Dette er veldig alvorlig, sier mora som skal ha grått under intervjuet, ifølge Daily Star.

Sinte brasilianere Ifølge BBC har mange brasilianere støttet opp om kampanjer mot det de kaller voldtektskulturen i Brasil.

Den britiske kanalens korrespondent Julia Carneiro sier at overgrepet har rystet Brasil og at omfattende demonstrasjoner er ventet de nærmeste dagene.

Fram til 2009 var voldtekt definert som et overtramp mot offerets familie. Da staten endret dette til å være et brudd på den voldtattes verdighet og frihet over egen kropp, økte antallet saker drastisk, ifølge et statlig institutt.

Kontroversielt forslag Brasilianerne demonstrerte i fjor mot den nå suspenderte kongresslederen Eduardo Cunha.

Politikeren for det høyrevridde partiet PMDB frontet da et forslag som innebar at kvinner måtte bevise at de hadde blitt voldtatt for å få tilgang til abort ved landets sykehus, ifølge AFP.

Cunha er kjent som en av de viktigste strategene bak prosessen som avsatte forhenværende president Dilma Rousseff - en representant for det brasilianske arbeiderpartiet PT.

Han sa fra seg sitt verv som kongressleder tidligere denne måneden på grunn av omfattende korrupssjonsanklager.

Les også: Einar Hagvaags kommentar om den politiske situasjonen i Brasil