Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokko-drapene

Video av ukjent mann med Maren (28) og Louisa (24) skal være sentral i etterforskningen

Politiet ønsker kontakt med mannen, får Dagbladet opplyst.

VIL HA KONTAKT: En kilde i nyhetsnettstedet Kesh24 forteller Dagbladet at politiet ønsker å komme kontakt med denne mannen.
VIL HA KONTAKT: En kilde i nyhetsnettstedet Kesh24 forteller Dagbladet at politiet ønsker å komme kontakt med denne mannen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MARRAKECH/OSLO (Dagbladet): Mandag ble to kvinner funnet drept i fjellområdet ved det høyeste fjellet i Nord-Afrika, Toubkal (4167 meter), i Marokko. I går ble det kjent at ofrene var norske Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24).

Siden har lokalt politi pågrepet tre personer de mistenker for drapene.

En video fra Vesterager Jespersens konto på sosiale medier fått politiets oppmerksomhet. Videoen er fra en terrassekafé i Marrakech og skal være tatt fire dager før kvinnene ble funnet drept.

Dagbladet har sett videoen, som filmer omgivelsene på takterrassen i Marrakech. Over skjermen står teksten «tourplanning in the heart of marrakesh» etterfulgt av en hjerte-emoji.

Grunnen til at videoen har fått politiets oppmerksomhet er at de to kvinnene sitter på samme bord med en mann.

- Myndighetene prøver nå å finne denne unge mannen for å få vite om han har noe forbindelse til saken, opplyser nyhetskanalen Kech24 til Dagbladet.

TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapene på den norske og den danske kvinnen i Marokko. Video: 2M.ma Vis mer Vis mer

Funnet i telt

Ifølge nettstedet 2M.ma, kom de to kvinnene til Marokko den 8. desember. Den 16. desember var de i ferd med å avslutte fjellturen sin, og planen var å dra til Imlil for å overnatte der.

- Mørket var på vei, og de to bestemte seg for å campe i skogen. Jeg har fått informasjonen min fra en sikker kilde, men kan ikke fortelle hvem, sier journalisten i 2M.ma, Jazia El Hammari, til Dagbladet.

Mandag morgen ble de to funnet av andre turister som var på vei ned fra fjellet. De varslet raskt politiet, ifølge 2M.ma.

KRIMTEKNISK: Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser på funnstedet. Foto: med tilltalelse fra 2m.ma
KRIMTEKNISK: Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser på funnstedet. Foto: med tilltalelse fra 2m.ma Vis mer

Ikke langt unna funnstedet stod også et annet telt, som de tre mistenkte personene hadde vært i. Politiet fant både klær, mat og et nasjonalt id-kort i området, ifølge Hammaris kilde.

- Når man forlater et telt slik, betyr det at man har noe å skjule. De tre mistenkte dro fra området klokka tre om natta og ble filmet av et overvåkningskamera i Imlil, sier kilden til 2M.ma.

Skjerper sikkerheten

Området hvor kvinnene ble funnet beskrives som et isolert fjellområde rundt 10 kilometer unna turistlandsbyen Imlil i Atlas-fjellene, cirka en halvannen times kjøretur fra Marrakech.

Der har hendelsen sjokkert lokalbefolkningen.

Kesh24 meldte onsdag morgen at Marokko skjerper sikkerheten etter drapene. Nettstedet viser til at det er innenriksministeriet som har bedt sikkerhetstjenestene iverksette tiltak i fjellandsbyen Imlil og området rundt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!