Trumps omtale av kvinner kritisert

Video utløser Trump-skandale: - Klå henne i skrittet

- Når du er kjendis kan du gjøre hva du vil med dem, sier Trump om kvinner. 

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump er flere ganger blitt beskyldt for å omtale kvinner på en måte som passer best inn i Mannegruppa Ottar.

Nå stormer det på ny rundt presidentkandidatens syn på kvinner.

En video fra 2005, publisert av Washington Post på fredag, vekker stor oppsikt fordi den inneholder Trumps omtale av et mislykket forsøk på å forføre en kvinne og flere nedsettende utsagn om kvinner.

- Jeg prøvde, men hun var faen meg gift. Jeg prøvde meg virkelig, men fikk det ikke til. Nå nettopp så jeg henne igjen, hun hadde fått kjempestore pupper og det hele. Hun har totalt forandret utseendet, sier Trump til TV-profil Billy Bush.

- Du kan gjøre hva som helst

Presidentkandidaten skal også ha omtalt en rekke andre kvinner svært negativt, og han snakker om hvordan man kan te seg rundt kvinner når man er en rik og kjent mann som ham selv.

- Klå henne i skrittet. Du kan gjøre hva som helst, sier Trump i videoen.

Skuespiller Arianne Zucker, kjent fra såpeserien «Days of Our Lives» kommer til syne for Trump og hans samtalepartner. Hun venter på Trump, og skal ta ham med til en innspilling:

- Wow, wow! Jeg må ta noen mintpastiller i tilfelle jeg begynner å kysse henne. Jeg blir automatisk tiltrukket av vakre kvinner - jeg begynner bare å kysse dem. De er som magneter. Og når du er kjendis kan du gjøre hva du vil med dem, sier Trump

Trump beklager

Trump har beklaget innholdet i videoen, men beskriver det hele om «uskyldig gutteprat». Han hevder også at Bill Clinton sa langt verre saker.

- Dette var garderobeprat, en privat samtale som skjedde for mange år siden. Bill Clinton har sagt langt verre ting til meg på golfbanen - ikke engang i nærheten, sier Trump

Hans politiske motstandere er - ventelig nok - kjapt på banen med kritikk av republikaneren.

- Dette er grusomt. Vi kan ikke tillate denne mannen å bli president, tvitrer Hillary Clinton.

FØLG VALGET MED DAGBLADET OG CNNVis mer Vis mer

- Jeg burde være overrasket og sjokkert. Jeg er lei meg for å si at jeg ikke er det, sier Clintons visepresidentkandidat Tim Kaine.

Ikke første gang

Også før har Trump vært i hardt vær grunnet kommentarer om kvinner. Det ble mediestorm da han sa følgende om Fox-journalist Megyn Kelly tøffe tone mot ham:

VALGET I USA: Dagbladet vil i samarbeid med Kjør Debatt gi deg alt om den spennende oppkjøringen. Podkasten finner du her: Vis mer Vis mer

- Du så at det kom blod ut av hennes «whereever».

Kelly var ordstyrer i den første debatten i Republikanernes nominasjonsvalg i august i fjor. I sitt første spørsmål til Trump konfronterte hun ham med forretningsmannens uttalelser om kvinner.

Senere har Trump kommet med en rekke uttalelser om journalisten, og blant annet kalt henne «bimbo» på Twitter.

Dagbladets kommentator Marie Simonsen har tidligere skrevet at Donald Trumps problemer med kvinner kan koste ham valget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer