FØLGES TIL HENRETTELSESSTEDET: Her geleider IS-bødlene sine ofre fram til stedet der de henrettes. Dagbladet viser ikke bilder av selve henrettelsene. Foto: IS-propagandavideo
FØLGES TIL HENRETTELSESSTEDET: Her geleider IS-bødlene sine ofre fram til stedet der de henrettes. Dagbladet viser ikke bilder av selve henrettelsene. Foto: IS-propagandavideoVis mer

Video viser at IS dreper 21 kristne egyptere

Kledd i fangedrakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den islamske staten (IS) slapp i kveld en ny video som viser halshoggingen av 21 egyptiske kristne koptere.

Videoen er profesjonelt produsert - som propagandamaterialet til terrorgruppa pleier å være - og viser grufulle bilder der de 21 henrettes og sjøen blir rød av blod etter henrettelsene.

Videoen viser at egypterne, som var kledd i oransje fangedrakter, blir halshugget etter at de først blir tvunget ned på bakken på en strand.

Opptaket ble lagt ut på Twitter-kontoen til en nettside som støtter den brutale opprørsgruppen, og er spredt via en rekke lignende kontoer.

Slik driver IS sin propagandakrig

Slik fungerer IS' eget mediesenter som lokker frustrert ungdom til krigen

45 000 Twitter-kontoer, roboter og propaganda: Slik er IS' cyberkrig

IS-støttespillere delte ut propaganda midt i Londons shoppingmekka

Fiskere De 21 fiskerne fra Egypt skal være henrettet av en IS-gruppe i Libya, bekrefter nå det vestligstøttede regjeringen.

Fiskerne, som var egyptiske koptisk kristne, ble kidnappet i begynnelsen av 2015 i den libyske byen Sirte. Det skal ha vært en IS-tilknyttet gruppe som har holdt fiskerne fange.

IS-gruppa hevder at kidnappingen av kopterne ble gjennomført for å hevne muslimske kvinner som har «blitt torturert og drept av den koptiske kirke i Egypt».

Ber om hjelp Egypts koptere ber nå president Abdel Fattah al-Sisi om å gjøre mer for å beskytte landets borgere, også når de er i utlandet.

Det er ikke første gang at egyptere er henrettet i Libya. I februar i fjor ble sju kristne egyptere funnet henrettet på en av strendene øst i Libya.

Tusenvis av egyptere er gjestearbeidere i Libya. Egypts regjering har gjentatte ganger advart sine borgere om å reise til Libya, som nå opplever en svært brutal borgerkrig.