Video viser at IS dreper 21 kristne egyptere

Kledd i fangedrakter.

FØLGES TIL HENRETTELSESSTEDET: Her geleider IS-bødlene sine ofre fram til stedet der de henrettes. Dagbladet viser ikke bilder av selve henrettelsene. Foto: IS-propagandavideo
FØLGES TIL HENRETTELSESSTEDET: Her geleider IS-bødlene sine ofre fram til stedet der de henrettes. Dagbladet viser ikke bilder av selve henrettelsene. Foto: IS-propagandavideo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den islamske staten (IS) slapp i kveld en ny video som viser halshoggingen av 21 egyptiske kristne koptere.

Videoen er profesjonelt produsert - som propagandamaterialet til terrorgruppa pleier å være - og viser grufulle bilder der de 21 henrettes og sjøen blir rød av blod etter henrettelsene.

Videoen viser at egypterne, som var kledd i oransje fangedrakter, blir halshugget etter at de først blir tvunget ned på bakken på en strand.

Opptaket ble lagt ut på Twitter-kontoen til en nettside som støtter den brutale opprørsgruppen, og er spredt via en rekke lignende kontoer.

• Slik driver IS sin propagandakrig

• Slik fungerer IS' eget mediesenter som lokker frustrert ungdom til krigen

• 45 000 Twitter-kontoer, roboter og propaganda: Slik er IS' cyberkrig

• IS-støttespillere delte ut propaganda midt i Londons shoppingmekka

Fiskere De 21 fiskerne fra Egypt skal være henrettet av en IS-gruppe i Libya, bekrefter nå det vestligstøttede regjeringen.

Fiskerne, som var egyptiske koptisk kristne, ble kidnappet i begynnelsen av 2015 i den libyske byen Sirte. Det skal ha vært en IS-tilknyttet gruppe som har holdt fiskerne fange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.