Video viser dramatikken utenfor kongressen

Politiet skyter på kvinnen mens hun råkjører fra stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En unik video og øyenvitneskildringer gir en bedre oversikt over hva som skjedde i Washington D.C. i dag.

Ifølge Washington Post og flere andre amerikanske medier ble kvinnen skutt og drept av politiet etter biljakten.

En kvinne forsøkte å kjøre ned porten ved Det hvite hus. Et øyenvitne forteller at kvinnen kjørte inn i en betongsperring utenfor president Barack Obamas bolig. Uniformerte Secret Service-vakter forsøkte å hindre kvinnen ved å sette opp ytterlige sperringer ved inngangen. Kvinnen kjørte da ned sperringene og videre på en vakt.

Mannen havnet da på panseret til kvinnen, rullet av, og kvinnen kjørte raskt videre opp Pennsylvania Avenue, forteller øyenvitner.

Vitner så en svart Infinity som råkjørte ned gaten med flere politibiler på slep.

En turist fra Malta så opptrinnet ved kongressen med egne øyne.

- Først trodde jeg at bilen prøvde å vike for politiet, men jeg skjønte fort at det var hun som ble jaktet på, sier Giancarlo Refalo.

ENDTE HER: Bilen kvinnen kjørte, en svart Infinity, endte opp utenfor Capitol-bygningen etter en biljakt.REUTERS/Jason Reed
ENDTE HER: Bilen kvinnen kjørte, en svart Infinity, endte opp utenfor Capitol-bygningen etter en biljakt.REUTERS/Jason Reed Vis mer

Kvinnen skadet flere politbiler på sin vei og bilturen fikk en brå slutt.

Videoen viser at kvinnen har krasjet i sperringer utenfor Capitol-bygningen. Der blir hun forsøkt stanset av politiet, men kjører raskt fra stedet. Da åpner politiet ild mot bilen, men sjåføren fortsetter å kjøre.

Bilen tar flere runder i en rundkjøring utenfor kongressen før den kjører videre.

Hun ble pågrepet etter biljakten. Tilstanden til kvinnen er ennå ikke bekreftet av politiet, og det er sprikende meldinger i amerikanske medier.

På en pressekonferanse klokken halv ti i kveld norsk tid opplyste politiet at den skadde politimannen er såret, men ved bevissthet.

Politiet har nå kontroll på situasjonen, og bygningen som var stengt av, er nå åpnet igjen. Det befant seg hundrevis av mennesker inne i bygningen. Politiet slo jernring rundt bygget og ba representantene om å holde seg inne i bygningen, melder CNN.

Capitol-bygningen i Washington D.C. huser kongressen i USA, Senatet og Representantenes hus.

En skadet person blir flydd med helikopter fra Capitol-bygningen. Foto: Kevin Lamarque / REUTERS
En skadet person blir flydd med helikopter fra Capitol-bygningen. Foto: Kevin Lamarque / REUTERS Vis mer