Video viser gisseldrap

En tyrkisk mann som var kidnappet i Irak er drept av irakiske opprører, og et videoopptak av drapet er lagt ut på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakere som er lojale mot Abu Musab al-Zarqawi, som ifølge amerikanske myndigheter tilhører terrornettverket al-Qaida, skal ha stått bak drapet på tyrkeren.

- Jeg heter Durmus Kumdereli. Jeg kommer fra Tarsus nord i Tyrkia. Jeg er lastebilsjåfør. Jeg fraktet maskindeler og bygningsmaterialer fra Tyrkia til en amerikansk base nær Tikrit, sier mannen, før han blir dyttet ned på bakken og får strupen skåret over med en kniv.

Videoen ble lagt ut på internettsiden til al-Zarqawis gruppe Tawhid og Jihad mandag, men opptaket var datert 17. august - tre dager etter at Kumdereli og en annen tyrkisk sjåfør ble bortført.

Samtidig som Italias utenriksminister Franco Frattini mandag dro til Kuwait i et forsøk på å få løslatt to italienske hjelpearbeidere som ble bortført 7. september, skal også to australiere og to personer fra Øst-Asia ha blitt kidnappet i Irak. Australia bekrefter at landet etterforsker opplysninger om at to australiere skal være bortført i Irak.

En gruppe som kaller seg Den hemmelige islamske hæren hevder å stå bak de siste kidnappingene, ifølge en kunngjøring som ble utstedt i den sunnimuslimske byen Samarra. De fire som er kidnappet skal ha arbeidet med sikkerhet i Irak.

En canadisk journalist fortalte mandag at han ble kidnappet i Irak sist uke, men at han ble løslatt etter fem dager. Kidnapperne skal flere ganger ha truet med å halshogge frilansjournalisten. (.NTB)