Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Video viser grotesk bryllupslek: Feirer drap på 18 måneder gammel baby

- Bryllupsvideoen viser deres sanne ansikt, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen, som viser hvordan de deltakende på en bryllupsfest feirer døden til en halvannet år gammel palestisk gutt, har de siste dagene vekket sterke reaksjoner i Israel.

Kniver, automatvåpen og brannbombe Det var israelske Channel 10 som onsdag kveld sendte videoen som en del av kveldsnyhetene.

Se videoen øverst i saken.

Ifølge kanalen skal bryllupet ha funnet sted i Jerusalem for noen uker siden.

I videoen kan man se et titalls dansende mennesker. Èn av personene, som nyhetsbyrået Reuters omtaler som «radikal jøde», stikker en kniv gjennom et bilde av lille Ali Dawabsheh.

Andre bærer på automatvåpen og en brannbombe.

Fordømmer handlingene Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, uttalte i går at han også fordømmer handlingene videoen viser.

- Bryllupsvideoen viser gruppens sanne ansikt. De er farlige for det israelske samfunnet, sa Netanyahu ifølge Haaretz.

Avisa skriver at paret som giftet seg er godt kjent i høyreradikale miljøer og at flere av gjestene skal være venner av ungdommene som ble pågrepet for mordbrannen tidligere i år.

Isaac Herzog, leder for det israelske Arbeiderpartiet, mener de ansvarlige burde fengsles.

«Den som danser i et bryllup og feirer drapet på en sovende baby er ikke jødisk og ikke israeler. Han burde settes bak lås og slå så fort som mulig», twitret han etter å ha sett videoen, skriver Al-Jazeera.

«Frastøtende» De to siste dagene har også flere israelske medier latt seg sjokkere av videoen, som i skrivende stund er sett over 300 000 ganger på YouTube. I kommentarfeltet beskriver flere handlingene som «frastøtende».

Dawabsheh døde i juli, som følge av at jødiske ekstremister tente fyr på huset til den palestiske familien mens de sov. Han ble 18 måneder gammel.

Hendelsen ble fordømt av flere politikere, både i Israel og internasjonalt. Den israelske journalisten Gideon Kevy mente imidlertid at Israels reaksjon kun var et spill for galleriet.

- At lederne og folk i Israel nå agerer som om de er i sjokk, er rent hykleri. De seinere åra har Israel drept langt flere barn uten at noen bryr seg. Bare i fjor drepte Israel over 500 barn i Gaza. Folk var ikke i sjokk da. Hyklerisk, uttalte Gideon Levy til Dagbladet i august.

Flere jødiske ungdommer ble pågrepet i forbindelse med mordbrannen i landsbyen Duma utenfor Nablus, men ingen er hittil dømt.

17 israelere og én amerikaner er drept i knivangrep og påkjørsler i de okkuperte områdene og Israel siden oktober. 

133 palestinere er på samme tid drept av israelske sikkerhetsstyrker og sivile, rundt halvparten av dem i forbindelse med kniv- eller bilangrep.

Israelsk politi etterforsker nå hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media