KAMERAET FÅR MED SEG EKSPLOSJONEN: En bombe gikk av i en fullsatt kirke i Tanta i Nildeltaet, nord for Egypts hovedstad Kairo. Et kamera fra innsiden av kirken viser sekundene før det skjer. Dagbladet advarer mot sterke inntrykk. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

To angrep i Egypt på palmesøndag

Video viser hvordan gudstjenesten går som normalt. Så smeller det i den fullsatte kirken

Egypts president innfører unntakstilstand etter bombeangrepet mot to kirker, på palmesøndag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB / Dagbladet): Egypts president kunngjør en tre måneder lang unntakstilstand etter bombeangrepene som kostet over 40 menneskeliv ved to kirker palmesøndag.

Først eksploderte en bombe i en fullsatt kirke, Mar Gerges, i Tanta, nord for Kairo. Få timer seinere slo en selvmordsbomber til utenfor St. Markus-katedralen i Alexandria.

Der holdt overhodet for den koptiske kirken i Egypt, pave Tawadros II, messe, ifølge NTB.

En video fra innsiden av den første kirken som ble rammet (se øverst i saken), viser hvordan gudstjenesten går som normalt, blant annet med sang, sekunder før det smeller og kameraet går i svart.

ØDELAGT: 25 mennesker er bekreftet døde i det første angrepet, i denne kirken - Mar Gerges, i Tanta, nord i Egypt. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/NTB Scanpix
ØDELAGT: 25 mennesker er bekreftet døde i det første angrepet, i denne kirken - Mar Gerges, i Tanta, nord i Egypt. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/NTB Scanpix Vis mer

Den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt ansvar for bombeangrepene mot de to angrepene.

Det er uklart om bomben lå skjult i kirken som ble rammet først, eller om den ble utløst av en selvmordsbomber, ifølge NTB.

President Abdel Fattah al-Sisi er i henhold til grunnloven nødt til å få godkjenning innen en uke fra nasjonalforsamlingen for å innføre unntakstilstanden, men der har Sisi mange tilhengere.

Sisis kunngjorde unntakstilstanden i en tale i presidentpalasset søndag, etter å ha hatt et møte med det nasjonale forsvarsrådet.

BLODIG: I kirken nord for Kairo. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/NTB Scanpix
BLODIG: I kirken nord for Kairo. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/NTB Scanpix Vis mer
ANGREPET: Kirken ble angrepet under gudstjenesten på palmesøndag. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany / NTB Scanpix
ANGREPET: Kirken ble angrepet under gudstjenesten på palmesøndag. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany / NTB Scanpix Vis mer