Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Video viser sekundene rett etter at bombene har gått av

En kvinne holder rundt en gutt. Andre skriker etter hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hjelp meg, hjelp meg, skriker et menneske inne i støvskyen.

Sterke mobilopptak viser kaoset som rår idet reisende og passasjerer kommer til hektene etter et av bombeangrepene mot Brussel tirsdag.

Ut fra opptakene kan man se at det er ikke gått mange sekunder siden eksplosivene rammet avgangshallen til Brussel lufthavn Zaventem i Belgia, og i det som ser ut til å være et av innsjekkingsområdene til flyplassen er situasjonen panikkartet og uoversiktlig.

Noen løper mot utgangsdørene, mens en kvinne holder rundt en liten gutt. Etter hvert beveger fotografen seg ut av flyplassbygget og dokumenterer de store ødeleggelsene, som skal ha kostet minst 14 personer livet, melder den belgiske nyhetskanalen RTBF.

Se klippet øverst i saken. Vi advarer mot sterke bilder.

Halvannen time senere rammet en bombe rushtrafikken ved metrostasjonen Maelbeek. Til sammen skal nå minst 26 mennesker være drept og 155 skadet av terroren.

Flere medier har meldt om så mange som 43 drepte i dagens terroraksjoner, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

Den belgiske hovedstaden er fullstendig stengt av, og en rekke europeiske land har nå økt terrorberedskapen som følge av angrepene i Brussel. Ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga har vitner fortalt at det ble avfyrt skudd og ropt på arabisk før de to eksplosjonene rammet flyplassen, men ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke hørt om noen nordmenn som er skadd eller drept i noen av angrepene.

- Vi har innkalt ekstra personell, og jobber med å kartlegge situasjonen nasjonalt og internasjonalt, sier Håkon Skulstad i Politiet under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

- Ifølge PST er trusselbildet uendret i Norge. Det er ingenting som knytter aksjonen til Norge så langt, sier Skulstad.

Han sier at politidirektoratet vil vurdere situasjonen fortløpende dersom det kommer ny informasjon.

Hele Norges coronakart