Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Videobevis mot bin Laden

Amerikanske myndigheter har funnet et videoopptak de mener beviser at Osama bin Laden var ansvarlig for planleggingen av terrorangrepene 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det 40 minutter lange videoopptaket, som ble funnet i et privat hjem i byen Jalalabad, forklarer bin Laden at terrorangrepene mot New York gjorde større ødeleggelser enn han hadde ventet.

Bin Laden skal ikke ha trodd at de to tårnene i World Trade Center ville kollapse fullstendig. I videoopptaket forklarer han at han hadde ventet at bare etasjene over punktene der flyene traff skulle blir ødelagt, sier ikke navngitte kilder hos amerikanske myndigheter til Washington Post.

Kildene mener opptaket kan bevise at bin Laden ikke bare visste om terrorangrepene 11. september, men at han også var ansvarlig for planleggingen av dem.

Videoopptaket, som trolig er gjort av en amatør, er blitt undersøkt av eksperter som har forsikret amerikanske myndigheter om at det er ekte.

(NTB)

Hele Norges coronakart