- Videobilder av drapssiktet trolig et feilspor

Sier politikilder til lokalavis om Øyer-drapet.

ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen er siktet for drapssaken i Øyer hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen er siktet for drapssaken i Øyer hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Lillehammer fikk tips om at en mann som ble observert på Statoil-stasjonen på Modum i Åmot kommune i Buskerud, kunne være den drapssiktede og etterlyste Kim Andreas Kristiansen. Men videobildene er trolig et feilspor, opplyser politikilder med kjennskap til saken til Gudbrandsdølen Dagningen.

VG skrev torsdag at politiet sitter på overvåkingsbilder av den etterlyste 23-åringen fra nyere tid, og at bildene gjør politiet styrket i troen på at han er i live og holder seg i skjul.

23-åringen var fremdeles ikke pågrepet da fengslingskjennelsen mot hans 21 år gamle kamerat ble avsagt i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag ettermiddag. Kameraten er siktet for falsk forklaring i forbindelse med drapet.

23-åringen er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland i forrige uke. Levningene av stefaren ble torsdag forrige uke funnet i et bål i Hafjell.

Konstituert politimester Olav Sørby sa til NTB torsdag at de har en viss informasjon om hvor Kristiansen befinner seg, men ønsket ikke å utdype dette noe mer.

- Jeg vil ikke kommentere dette noe ytterligere på det nåværende tidspunkt i etterforskningen, sa Sørby.

Politiet har valgt å legge fullstendig lokk over etterforskningen i påvente av en pågripelse av Kim Andreas Kristiansen. Ingen i Gudbrandsdal politidistrikt ville derfor kommentere fengslingskjennelsen for 21-åringen, med henvisning til at det kan skade etterforskningen.

(NTB)