Riksrettssaken mot Donald Trump

- Videoen er manipulert

Trumps forsvarere mener aktoratet har presentert uredelige bevis.

BEVIS: Forsvaret til Donald Trump hevder at aktoratet har lagt fram manipulert videomateriale fra stormingen av Kongressen. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er forsvarets dag i riksrettssaken mot Donald Trump. Advokat David Schoen mener aktoratet i riksrettssaken bevisst har manipulert videobevis mot ekspresidenten, ved å redigere ut slutten av flere uttalelser han kom med under talen 6. januar, før mobben stormet Kongressen.

- Jeg så hele videoen, og det gjorde også aktoratet. Men de viste dere ikke helheten, sier Schoen.

Sentralt bevis

Aktoratet brukte deler av gårsdagens forhandlinger til å vise videoklipp de mener underbygger at Trump, gjennom hva han sa i talen, direkte oppildnet tilhengere til å storme Kongressen - delvis ved å sammenlikne hva han sa, og hva mobben ropte under angrepet seinere.

Schoen viser flere utdrag, der det vises hvor aktoratet stoppet klippet. Det første er hvor Trump sier «og vi skal gå ned til Capitol»:

- De fortalte dere at ord teller. Men de redigerte selektivt presidentens ord igjen og igjen. De manipulerte video, tidsforskjøv klippene slik at det så ut som om presidentens ord ga gjenlyd hos en folkemengde når de ikke gjorde det. La oss se, sier Scohen, og viser klippet, hvor Trump sier:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer