- Videoen har satt sinnene i kok i de muslimske miljøene

SV-politiker Akhtar Chaudhry raser mot de som står bak.

FORBANNA: Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) mener personene bak den omtalte trusselvideoen setter norske muslimer på dagsordenen på en svært negativ måte. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORBANNA: Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) mener personene bak den omtalte trusselvideoen setter norske muslimer på dagsordenen på en svært negativ måte. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SV-politiker Akhtar Chaudhry reagerer kraftig på videoen som kan oppfattes som en trussel rettet mot statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon.

- Dette er en helt avskyelig video, den har satt sinnene i kok i de muslimske miljøene, sier Chaudhry til Dagbladet.

- Igjen har en forskrudd liten gruppe satt muslimene på dagsordenen på en meget negativ måte, fortsetter han.

Dårlige minner Stortingsrepresentanten, som er medlem av Stortingets justiskomité, synes det er «helt forferdelig» å komme med denne type uttalelser og trusler, så kort tid etter terrorangrepet i Norge.

- Dette vekker veldig dårlige minner og sprer frykt og avsky. Det er derfor muslimer generelt er veldig sinte og indignerte og tar kraftig avstand fra dette, sier han.

Chaudhry er selv muslim, og snakket med mange i det muslimske miljøet i hele ettermiddag.

- Ødelegger for andre - Folk er helt oppgitt. Når den jevne muslim jobber døgnet rundt for å få etablert at han eller hun er nordmann på lik linje som alle andre, så kommer en liten gruppe med en avskyelig liten video og river i stykker hele bildet, sier han.

SV-politikeren håper nå at den jevne nordmann er mer klarsynt «enn disse forskrudde menneskene, og ser at den jevne muslim er like lojal til landet som alle andre».

- I tillegg håper jeg at denne demonstrasjonen - hvis dette er de samme menneskene som står bak videoen - finner sted. Da får vi sett hvor få disse menneskene egentlig er, sier han.

Klare trusler Per Sandberg (Frp), leder av Stortingets justiskomité, mener videoen helt klart kan oppfattes som trusler og overskrider grensene for ytringsfrihet.

- Jeg er en av de sterkeste tilhengerne av ytringsfrihet. Men denne videoen er veldig nær en drapstrussel, sa Sandberg til Dagbladet tidligere i dag.

- Her er man så direkte opp mot myndighetspersoner og kongehus, at jeg har full forståelse for og er glad for at politiet tar tak i saken, sier Sandberg.

André Oktay Dahl (H) i Stortingets justiskomité synes også innholdet og budskapet i videoen er alvorlig.

- Også som stortingsrepresentant gjør man seg noen tanker om hvor godt beskyttet vi egentlig er, sier Høyre-politikeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer