Videoen ryster Australia

De mistenkte bak drapet på to politibetjenter i Australia la ut video på Youtube bare timer etter drapene.

EN SISTE VIDEO: Ekteparet Gareth og Stacey Train snakker til kamera etter at to politibetjenter ble drept på deres eiendom mandag. Foto: Skjermbilde: YOUTUBE/MRS YUGI GIRAWIL
EN SISTE VIDEO: Ekteparet Gareth og Stacey Train snakker til kamera etter at to politibetjenter ble drept på deres eiendom mandag. Foto: Skjermbilde: YOUTUBE/MRS YUGI GIRAWIL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De kom for å drepe oss og vi drepte dem.

Ordene skal tilhøre australske Gareth Train og ble ytret i en video publisert på YouTube etter at han, broren Nathaniel og kona Stacey skal ha drept to politibetjenter og en nabo mandag.

Videoen omtales i flere australske medier og Sydney Morning Herald skriver at de har verifisert videoen.

Den mandagen rykket australsk politi ut i til et avsidesliggende hus i Wieambilla fire timer nord for Brisbane i Australia.

Politibetjentene Matthew Arnold (29), Rachel McCrow (26), Keely Brough (28) og Randall Kirk (28) ble bedt om å undersøke eiendommen i forbindelse med en savnetsak.

I stedet ble Arnold og McCrow, som var først på stedet, møtt av et bakholdsangrep. Begge mistet livet, mens Kirk og Brough så vidt kom seg unna. I timene etter er australske politi i nærmest konstant skuddveksling med gjerningspersonene før de omsider tar seg inn i huset og dreper alle tre.

DREPT: De australske politibetjentene Matthew Arnold (t.v) og Rachel McCrow. Foto: Queensland Police/Privat
DREPT: De australske politibetjentene Matthew Arnold (t.v) og Rachel McCrow. Foto: Queensland Police/Privat Vis mer

- Djevler og demoner

Men om lag tre timer etter at Arnold og McCrow ankom åstedet publiseres den nevnte Youtube-videoen.

- Hvis du ikke forsvarer deg mot disse djevlene og demonene, er du en feiging, sier Gareth blant annet i klippet.

Kona Stacey følger opp:

- Vi sees når vi kommer hjem. Vi ses hjemme, Don, elsker deg.

Delte detaljer om livet

YouTube-kanalen der videoen ble lagt ut er siden blitt slettet, men kanalen hadde postet en rekke videoer fra November og utover, skriver australske medier.

Ifølge nyhetsnettstedet Crikey, som rapportere om kanalen først, viste videoene detaljer om livene til de tre gjerningspersonene og informasjon om selve skytingen, publisert før det ble rapportert i media.

Flere tidligere videoer skal også innehold en rekke konspirasjonsteorier om vaksiner og andre med sterk kritikk av politiet.

Videoer og kommentarer postet av kontoen tidligere mandag skal også ha varslet angrepet. Kontoen kommenterte blant annet sin egen video mandag og antydet at de skulle tyd til vold.

Tre timer etter at den siste videoen ble publisert blir de tre drept i en skuddveksling etter at politiet tok seg inn i huset.

- Grusom tragedie

Drapene ryster Australia og president i Queensland Police Union, Ian Leavers, kalte angrepet på betjentene «en ren henrettelse».

- De ble henrettet av disse ubarmhjertige, hensynsløse morderne, som ikke viste respekt eller følelser for noen i det hele tatt, sa han ifølge 9 News.

Landemerker, politistasjoner og regjeringsbygninger over Queensland flagget på halv stang tirsdag og noen var også lyst opp i blå og hvite farger til ære for de døde politibetjentene.

Delstatens førsteminister Annastacia Palaszczuk sendte tirsdag morgen sine kondolanser til de pårørende.

- Dette er en grusom tragedie. Det var en hjerteløs og brutal handling. Noen ganger tar vi politiet for gitt og glemmer risikoen de tar hver eneste dag i livet, sa Palaszczuk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer