- Videoen som sjokkerte Sverige viste ikke hele sannheten

- Jeg vil bli veldig overrasket om ikke etterforskningen av vekterne blir droppet, sier kriminolog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amatørvideo av en vekter som holder en 9 år gammel gutt mot gulvet og slår hodet hans i gulvet på togstasjonen i Malmö, rystet Sverige.

Videoen, som ble filmet i februar, vekket sterke reaksjoner og politiet mottok flere politianmeldelser av vekterne.

- Et annet bilde Hendelsen skal ha skjedd etter at to gutter på ni og tolv år prøvde å snike på toget i Malmö. De var flyktninger i Sverige og hadde rømt fra en institusjon i Skåne.

Nå har det svenske tv-programmet «Veckans brott» fått tak i en overvåkningsvideo, som også viser hva som skjedde i minuttene før situasjonen eskalerte.

- Dette er et annet bilde enn vi har sett tidligere. Jeg vil bli veldig overrasket om ikke etterforskningen av vekterne blir droppet, sier kriminolog Leif GW Persson i «Veckans Brott».

Situasjonen eskalerte På videoen ser man at de to vekterne først prater rolig med guttene.

Ifølge det svenske tv-programmet kontakter de politiet, som etter hvert gir beskjed om at barna antakeligvis er de samme som har rømt fra et behandlingshjem. Vekterne blir derfor oppfordret til å holde igjen de to guttene.

Videoklippet viser at niåringen blir stadig mer urolig. Han havner i håndgemeng med en av vekterne, og ifølge kriminologen biter han ham i armen.

- Han biter hull i jakka og gjennom genseren hans. Han måtte oppsøke legevakta for å få stivkrampesprøyte, forteller sier Persson.

Politiet ankommer stedet, og også de har utfordringer med å få kontroll over gutten, som blir påsatt håndjern.

- Skal ikke skje Vekteren som la niåringen i bakken er ansatt i Svensk Bevakningstjänst, og ble tatt ut av tjeneste etter hendelsen. Selskapet har medgått at han gikk for langt under hendelsen. 

- Hodet hans faller åpenbart i bakken, og slikt skal ikke skje, sa vekterselskapets direktør Anders Lönnebo etter hendelsen.

Politiet opplyste først at de ikke etterforsket saken. Men etter at en rekke privatpersoner har anmeldt vekterne for mishandling, iverksatte de en etterforskning.