Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Videoen var ikke den drepte likevel

Politiet på bar bakke i jakten på Meta Øverlis drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag glapp et av politiets antatt viktigste spor i jakten på drapsmannen - tre uker etter den 75 år gamle Meta Øverli ble funnet død i sin leilighet i Høybråtenveien 1H.

Siden første påskedag har politiet lett etter en ung, rødhåret kvinne som etter opptak i et overvåkningskamera skulle ha hjulpet Meta Øverli inn og ut av Furuset Senter torsdag 5. april ved 17.30-tiden. I dag ble politiet sikre på at det ikke var den drepte Meta Øverli som var på videoen likevel. Og dermed har ikke den rødhårede kvinnen noe å fortelle.

- Det var dessverre et blindspor og synd det tok så lang tid å avklare. Men kvinnen på videoen var svært lik med samme kåpe, samme type hvite strikkehatt og med rullator, sier politiinspektør Terje Kristiansen på volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politikammer.

Over 50 avhørt

Så langt har politiet avhørt mer enn 50 vitner uten å komme på sporet av drapsmannen. Nå står politiet tilbake med etterlysningen av to vitner.

- En mann med en bærepose vekslemynt bussen fra Oslo bussterminal på Grønland til Hønefoss ved 19-tiden torsdag 5. april. Og utenfor blokka til den drepte er den observert en mann i 35 års alderen med østeuropeisk utseende ved 18-tiden samme kveld. Han tigget penger og viste fram en lapp om at han var døv. Han var også sett i området to-tre uker tidligere, sier Kristiansen.

Spilleautomater

Det var ved 09-tiden fredag morgen 6. april at to hjemmehjelper fra Oslo kommune fant Meta Øverli død hjemme i leiligheten. En lege ble tiltalt, men først mandagen etter ble politiet sikker på at det dreide seg om et drap. Og først onsdag ettermiddag, da påskeferien allerede var i gang, gikk politiet ut med informasjon om drapet.

Den drepte brukte det meste av sin tid ved spilleautomatene på Furuset Senter, og mye av etterforskningen har vært konsentrert rundt dette miljøet.

- Vi har ikke noe holdepunkt for at Meta Øverli hadde vunnet spesielt mye penger torsdag 5. april. Men det har vært mange mennesker innom leiligheten til den drepte i forbindelse med at hun solgte gjenstander fra hjemmet, sier politiinspektør Kristiansen.

Politiet vil ikke gå ut med hvordan 75-åringen ble drept.

SLIK SÅ HUN UT: Den drepte Meta Øverli i daglig positur med rullator.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media