Videoene ikke rå nok - pornohandler fikk bot

Innehaveren av to sexsjapper i Nord-England har fått en bot på 3 800 pund (50 000 kroner) som straff for tvilsomt videosalg. Årsaken er ikke at videoene var for grove - tvert om: De var alt for uskyldige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoene hadde titler som «En sensuell sykepleiers hemmeligheter» og «En sex-gals skriftemål». Den første var en 30 år gammel spillefilm med Ursula Andress, den andre en uskyldig komedie om en arkitekt som ville bygge en kontorblokk formet som et par bryster.

- Slikt som dette kan man se på fjernsynet hver eneste kveld, tordnet aktor Michael Taylor i retten i den nordengelske byen York. Sjefen for handelstilsynet i York, Colin Rumford, sier hans kontor fikk en rekke klager fra fortørnede kunder av begge kjønn.

Filmene var i og for seg ålreit tidtrøyte, sier en polititalsmann, men neppe verdt 50 pundene (645 kroner) Nicholas Griffin forlangte per kassett. Griffin er innehaver av sexsjappene «Lille Amsterdam» i York og «Voksenbutikken» i Grimsby.

Griffin innrømmet i retten at salget av kassettene nok hadde vært i strid med britiske regler for reklame og varebeskrivelse. I tillegg til boten, må han ut med mer enn 2 000 pund (26 000 kroner) i saksomkostninger.

(NTB)