Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Videofeiring av babydrap sjokkerer i Israel

Bryllupslek ble filmet og lagt ut.

 BABYDRAP:  En sørgende slektning etter at det 18 måneder gamle barnet Ali Dawabsheh mistet livet under ildspåsttelse av familiens hus i Duma 31. juli i år. Foto: Ammar Awad, Reuters/NTB Scanpix.
BABYDRAP: En sørgende slektning etter at det 18 måneder gamle barnet Ali Dawabsheh mistet livet under ildspåsttelse av familiens hus i Duma 31. juli i år. Foto: Ammar Awad, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En video av ytterliggående jøder som feirer drapet av en palestinsk baby, vekker sterke reaksjoner i Israel.

18 måneder Ali Dawabsheh ble drept i en mordbrann mot familiens hjem på den okkuperte Vestbredden i sommer. Foreldrene døde også av brannskadene de fikk, mens en fire år gammel bror overlevde.

Flere jødiske ungdommer er pågrepet i forbindelse med mordbrannen i landsbyen Duma utenfor Nablus, men ingen er hittil dømt.

Hevn
Brannstiftere malte en davidsstjerne på veggen til huset som ble påtent, sammen med teksten «Hevn». Israels statsminister Benjamin Netanyahu omtalte brannen som en jødisk terroraksjon.

Kanal 10 i Israel viste onsdag kveld en video av høyreekstreme jøder som feiret drapet på lille Ali.

Opptaket ble gjort i et bryllup der de dansende gjestene holder et bilde av den drepte palestinske babyen i hendene, samt automatvåpen, kniver og en brannbombe.

Det blir også stukket kniver i bildet av lille Ali.

Sjokkert Netanyahu
Ifølge israelske medier har brudgommen tidligere vært i avhør i forbindelse med voldelige aksjoner mot palestinere, og flere av gjestene skal ha vært bekjente av dem som mistenkes for å ha stått bak mordbrannen i Duma.

Flere israelske politikere, med Netanyahu i spissen, fordømmer videoen på det sterkeste.

Den israelske statsministeren betegner den som «sjokkerende» og mener at opptaket viser «det sanne ansiktet til en gruppe som utgjør en fare for det israelske samfunnet og Israels sikkerhet».

Fire palestinere drept I en annen hendelse ble én palestiner skutt og drept i Hebron, etter at han ifølge den israelske hæren angrep soldater med en skrutrekker.

- En palestiner væpnet med en skrutrekker nærmet seg en veisperring nær Hebron og forsøkte å stikke soldatene. De svarte på den umiddelbare trusselen, stanset angrepet og skjøt gjerningsmannen, noe som resulterte i hans død, heter det i en kunngjøring fra hæren.

Utenfor bosetningen Ariel lenger nord på Vestbredden ble en annen palestiner skutt og drept, etter at han ifølge israelsk politi knivstakk to sikkerhetsvakter. Den ene av sikkerhetsvaktene fikk alvorlige skader under knivstikkingen, mens den andre fikk moderate skader.

En palestiner som skal ha forsøkt å kjøre bilen sin rett inn i en israelsk veisperring ved bosetningen Geva Binyamin nord for Jerusalem, ble også skutt og drept. En israelsk soldat ble lettere skadd i påkjørselen.

Ytterligere en palestiner ble skutt og drept av israelske soldater i flyktningleiren Qalandia mellom Jerusalem og Ramallah på julaften, etter at det kom til sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske sikkerhetsstyrker.

17 israelere og én amerikaner er drept i knivangrep og påkjørsler i de okkuperte områdene og Israel siden oktober.

133 palestinere er på samme tid drept av israelske sikkerhetsstyrker og sivile, rundt halvparten av dem i forbindelse med kniv- eller bilangrep.

(NTB-AFP-Reuters).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media