Videofilmet ransmann

Politiet i Drammen har videobilder av mannen som ranet til seg flere millioner kroner fra en pengetransport fra Securitas på Gulskogen Senter i Drammen natt til mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoopptaket skal være av god kvalitet, og politiet vurderer å offentliggjøre bildene.

Etter det Dagbladet erfarer, skal raneren være filmet forfra av et overvåkingskamera som eies av senteret og Sparebank1. Raneren var maskert under hele ranet. Likevel er opptaket et svært sentralt bevis i jakten på raneren. Politiet kan finne ut av ranerens kroppsbygning, høyde og spesielle kjennetegn ved å finstudere det gode videoopptaket. Det hører til sjeldenhetene at politiet har videoopptak av ran av pengetransporter.

- Jeg kan bekrefte at vi sitter med videoopptak av raneren, sier politiinspektør Knut Erik Huseby ved Drammen politidistrikt til Dagbladet.

Avfyrte skudd

Politiet vet ennå ikke om raneren har hatt medhjelpere. De to vekterne fra Securitas så ingen andre ranere. Politiet skal heller ikke ha konkrete opplysninger om flere ransmenn.

Raneren skjøt ett skudd under ranet, trolig med et håndvåpen. Skuddet ble avfyrt på utsiden av bankfilialen, mens de to vekterne fremdeles var inne i banken.

- Skuddet kan ha blitt avfyrt for å skremme. Det kan også ha vært et vådeskudd, sier politiinspektør Huseby. Han vil ikke svare på om politiet har sikret seg prosjektilet.

Sjekker motorsykkel

Politiet vet ikke hvordan raneren stakk fra stedet. Derfor sjekker nå politiet både stjålne motorsykler og biler. Blant annet har politiet i Drammen funnet en stjålet motorsykkel som blir sjekket opp mot ranet.

Politiinspektør Knut Erik Huseby vil ikke svare på om politiet har grunn til å tro at denne sykkelen ble brukt av ransmannen.

I andre politidistrikt er det også funnet stjålne biler som blir undersøkt. I går gjennomførte politiet en ny rundspørring i boligområdet i nærheten av senteret, i håp om å få interessante opplysninger fra vitner.

- Vi har allerede fått inn mange opplysninger som vi finner interessante, sier Huseby.

Etterlot seg penger

Raneren skal etter det Dagbladet erfarer, ikke ha fått med seg alle pengene i nattsafen. Det skal ha lagt igjen en eller flere nattsafeposer. Likevel er det grunn til å tro at raneren fikk med seg flere millioner kroner.

- Vi vet ennå ikke hvor stort ransbeløpet er, sier politiinspektør Huseby.

Da raneren slo til holdt Securitas på å tømme nattsafen. De fleste forretningene i senteret hadde lagt helgeomsetningen i nattsafen, som også skal ha inneholdt nattsafeposer fra andre butikker i nærområdet. Raneren puttet disse nattsafeposene i en bag før han stakk fra stedet.

Etterretningsseksjonen i Kripos bistår med to etterforskere i jakten på raneren. Et tjuetall politifolk arbeider med denne saken, og mange av dem vil trolig også jobbe for fullt i påsken.

svein.ove.soreide@dagbladet.no

frode.hansen@dagbladet.no