Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Videoopptak avslører Ekjord

Et videoopptak avslører hvordan Nils Ekjord oppvarter sine kunder i vinbransjen, deriblant flere butikksjefer ved Vinmonopolet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer, har advokat Erling Grimstad fått tilgang til dette videoopptaket gjennom sine samtaler med de butikksjefene som nå er fritatt for arbeidsplikt, samt den oppsagte selgeren hos Ekjord AS, Svein Lindin (35).

Bygde relasjoner

Denne videoen skal ikke være tatt opp i den hensikt å avsløre hvordan Nils Ekjord bygde sine relasjoner til vinmonopolansatte og hvor nært tillitsforholdet var mellom ham og dem, men er kommet på bordet etter at smøreskandalen ble offentlig kjent. Opptaket skal være gjort under en middag mellom Ekjord og en gruppe polansatte i 2002, men etter at de nye etiske retningslinjene ble utformet.

Uten tillatelse

I tillegg til videoopptaket skal Grimstad også ha blitt presentert for rapporter om andre selskapelige sammenkomster der ytterligere fem- seks vinmonopolansatte har deltatt, dels uten å ha innhentet tillatelse fra overordnede og uten at arrangementene har hatt det minimum av faglig innhold som Vinmonopolets etiske regler krever.

Kalt inn

Til sammen skal nå 10- 12 nye polansatte være navngitt og aktuelle for å bli kalt inn til samtaler med Grimstad og ledelsen.

Dette er opplysninger som kommer på toppen av det omfattende materialet Erling Grimstad allerede har fått. Det dreier seg først og fremst om stevningen den oppsagte vinselgeren Svein Lindin har tatt ut mot sin tidligere arbeidsgiver, Ekjord AS.

 GODE FORBINDELSER: Vinimportør Nils Ekjord skal hvert år i perioden 1997 til 2003 ha arrangert sammenkomster for blant annet butikksjefer i Vinmonopolet. Videoopptaket av en spesiell tilstelning skal ha blitt sendt til advokat Erling Grimstad som gransker påstandene for Vinmonopolet. Foto: Sveinung Uddu Ystad
GODE FORBINDELSER: Vinimportør Nils Ekjord skal hvert år i perioden 1997 til 2003 ha arrangert sammenkomster for blant annet butikksjefer i Vinmonopolet. Videoopptaket av en spesiell tilstelning skal ha blitt sendt til advokat Erling Grimstad som gransker påstandene for Vinmonopolet. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

De fire nye som ble fritatt for arbeidsplikt mandag, skal være tilknyttet polutsalg i Telemark og på Sørlandet.

Tok imot gaver

Det dreier seg om tre butikksjefer og en pensjonert ansatt. Disse skal ha mottatt gaver fra Nils Ekjord og hans firma privat, for det meste vin og brennevin.

De ti navngitte ansatte som i helga var i samtaler med ledelsen i Vinmonopolet, blir nå avhørt på nytt av advokat Erling Grimstad, som med sin erfaring fra Økokrim, jobber strukturert og metodisk for å systematisere opplysningene om smøring i forhold til gjeldende regelverk.

Samtlige av disse var til stede på en eller flere av middagene som Nils Ekjord og hans folk holdt på Hankø Yacht Club. En av de tilstedeværende sier til Dagbladet at Ekjord personlig på en av disse middagene brukte formuleringen «jeg skal sørge for dere» overfor butikksjefene fra Polet.

Nils Ekjord var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar.

Les også: Hør den hemmelige samtalen med polsjefen