BORTFØRT: Politiet er nå sikre på at sju år gamle Gabrielius er bortført. Foto: Politiet
BORTFØRT: Politiet er nå sikre på at sju år gamle Gabrielius er bortført. Foto: PolitietVis mer

Videoopptak viser at savnet sjuåring følges til en bil

Politiet er svært sikre på at gutten er bortført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sju år gamle gutten, som heter Gabrielius og har bakgrunn fra Litauen, forsvant fra en bowlinghall i Molde mandag ettermiddag. Politiet har etterlyst ham både nasjonalt og internasjonalt og har bedt om bakgrunn fra Kripos.

- Vi sitter på et videoopptak fra Moldehallen der vi ser at en mann fører den sju år gamle gutten ut av bygningen. Videre har vitner sett at gutten deretter ble ført inn i en mørkegrønn, eldre stasjonsvogn. Ifølge vitner skal enda en person ha oppholdt seg i bilen, sier pressekontakt Alf Stormo i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Mor i avhør Gutten er under barnevernets tilsyn og hadde et kontrollert samvær med moren sin da han var i bowlinghallen mandag ettermiddag. Klokka 16.28 ble politiet varslet om at han var savnet.

Moren har sittet i avhør siden mandag. Hun har ikke status som siktet.

- Vi er i ferd med å kontakte flere familiemedlemmer for å få informasjon, men har ikke klart å få kontakt med guttens far, sier pressevakt Alf Stormo i politiet til NTB. Politiet vet ikke hvor faren har oppholdt seg den siste tiden.

Politiet har tirsdag ettermiddag ikke klart å identifisere mannen som fører gutten ut av bowlinghallen. Stormo sier imidlertid at guttens far ikke er hovedmistenkt i saken.

Andre gang på én uke Sjuåringen har nordeuropeisk utseende. Han er cirka 130 centimeter høy, slank, og har kort mellombrunt hår og brune øyne. Han snakker nordmørsdialekt.

Gutten hadde på seg en blå collegejakke med glidelås og supermannlogo i front da han forsvant. Han hadde også på seg blå joggebukse med hvit skrift og et grønt merke på høyre lår og blå, røde og hvite bowlingsko.

Det er andre gang på én uke at barn med bakgrunn fra Litauen forsvinner i Norge. Sist tirsdag ble en ni år gammel jente meldt savnet fra Stjørdal. Denne jenta bodde i fosterhjem. Hennes mor er nå etterlyst internasjonalt, mistenkt for å ha bortført henne.

(NTB)