videotest

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gutteromshelten, kampsporteksperten og actionskuespilleren Chuck Norris (67) har en kultstatus i amerikansk - og norsk - populærkultur som på merkverdig vis bare har vokst de siste par åra.

Nå har den spesielle hypen uomtvistelig nådd sitt høydepunkt. Mike Huckabee, en av de republikanske toppolitikerne som kan bli partiets presidentkandidat neste år, vil nemlig ta i bruk den rødskjeggede kjendisen for det han er verdt - hva nå det måtte være.

Norris, som for enkelte kanskje er best kjent som promotør av treningsapparater på TV-Shop, har tidligere gått offentlig ut og støttet Huckabee som kandidat, men skuespilleren har nå også blitt det sentrale elementet i republikanerens første store tv-kampanje:

I valgkampreklamen starter Huckabee med å kommentere ett av republikanernes sentrale politiske temaer, grensekontroll og terrorisme.

«Min plan for å sikre grensa? To ord: Chuck. Norris.»

Den ett minutt lange videosnutten fortsetter med at politikeren gjengir noen av de etterhvert velkjente «faktaene» om actionskuespilleren som har vært en hit på nettet, for eksempel: «Når Chuck Norris tar pushups, løfter han ikke seg selv opp, han dytter Jorda nedover» eller «Det er ingen hake under skjegget til Chuck Norris, bare enda en knyttneve».

Politikeren tilføyer også et nytt politisk «fakta», som gjør seg best på engelsk: «Chuck Norris doesn\'t endorse, he tells America how\'s it gonna be». Norris, som tidligere har støttet George W. Bush, går på sin side god for Huckabee blant annet fordi han beskytter amerikaneres rett til å eie skytevåpen.

Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX Vis mer