Viderefører restriksjoner på Gardermoen

Lørdag ettermiddag fjernes de aller fleste nasjonale smitteverntiltak. Ullensaker kommune har likevel besluttet å videreføre kravet om munnbind på Oslo Lufthavn.

GARDERMOEN: Ullensaker kommune har besluttet å opprettholde den lokale forskriften om munnbind på flyplassen. Foto: NTB
GARDERMOEN: Ullensaker kommune har besluttet å opprettholde den lokale forskriften om munnbind på flyplassen. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag kom gladnyheten om at regjeringen fjerner «de aller fleste nasjonale smitteverntiltak» lørdag klokka 16.00.

Fortsetter munnbindpåbudet

Ullensaker kommune har imidlertid besluttet å opprettholde den lokale forskriften som innebærer munnbindpåbud på Oslo Lufthavn. Det bekrefter ordfører i Ullensaker kommune, Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap).

- Munnbindforbudet videreføres en stund til, etter dialog med FHI, sier han til Dagbladet.

Dette på tross av at alle restriksjoner innenlands nå fjernes, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19. Dette gjelder fra og med lørdag 25. september klokka 16.00.

Trosser påbudet

Dagbladets reporter på Oslo Lufthavn obserververte fredag at en stor andel reisende velger å ikke følge munnbindpåbudet før man går om bord på flyet.

Lørdag ettermiddag blir det slutt på krav om bordserveringer og innslippsstopp på utesteder. Det vil heller ikke være begrensninger på hvor mange som kan være sammen på arrangementer, og man trenger ikke lenger å holde en meters avstand til andre mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer