Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Videregående skole på Karmøy evakuert etter bombetrussel

Ingen mistenkelige gjenstander er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åkrahamn videregående skole på Karmøy er evakuert etter bombetrussel, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

De fikk melding om trusselen rundt klokka 10.30. Rundt 14.45 hadde politiet gjennomført søk i bygningene tilknyttet skolen, uten å ha gjort funn av mistenkelige gjenstander.

«Sperringene er opphevet og bygget er nå overlevert eier. Skolen er nå trygg og elever og ansatte kan møte til undervisning som normalt i morgen tidlig», skriver de i en pressemelding.

Saken vil etterforskes basert på spor som omhandler den innkomne bombetrusselen og informasjon de har mottatt underveis.

Politiet opplyste tidligere i dag at trusselen gikk ut på at det var plassert en bombe på skolen.

«Bomben skulle gå av ved et gitt tidspunkt et sted på skolen. Både den videregående skolen og en nærliggende barnehage ble evakuert. Elevene som ble evakuert fra den videregående skolen ble etter politiets anbefaling sendt hjem klokka 12».

Politiet sier til Dagbladet at trusselen ble framsatt elektronisk. Utover det ønsker de ikke å kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt.

Elevene ble evakuert til den lokale kirka like før klokka 11.

Skolen har 530 elever fordelt på 40 klasser og grupper, ifølge NTB.

«Politiet tar hendelsen på alvor og følger opp saken tett. Etterretning er iverksatt», skriver politiet i pressemeldingen.

Karmøynytt skriver at omtrent 520 elever og 100 ansatte er evakuert, som følge av bombetrusselen.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media