Vidunderjumbo letter

Her kan du shoppe, sitte i bar og surfe på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag morgen står verdens største passasjerfly klar til avgang. Den utrolige Airbus A380 skal etter planen ta av fra flyplassen i Toulouse i Frankrike. Et mannskap på seks skal sørge for at jomfruturen over Frankrike går smertefritt.  

Flyet som er 73 meter langt, har et vingespenn på 79 meter, er 2 etasjer høyt og som kan ta 555 passasjerer i tre klasser er nær sagt skreddersydd etter passasjerers behov. Airbus selv opplyser at de gjennom grundige markedsundersøkelser har kartlagt hvilke behov den gjennomsnittlige passasjer har. 

1200 passasjerer av ulike nasjonaliteter og kulturelle bakgrunner skal ha blitt intervjuet for å sikre den ultimate komfort og trygghet. Man skal som passasjer kunne sove - og det i ordentlig liggende stilling, shoppe tax-free og ta seg en drink i baren.

Hele 51 000 personer har vært involvert i den enorme prosessen det har vært å gjøre drømmen til virkelighet. Bedrifter i flere land har tatt del i konstruksjonen og byggingen av flyet. Ulike deler har blitt laget i Wales, Sverige, Madrid og Hamburg.

Flyet skal stå klart for kommersiell flyving i 2006.

AVSLAPPENDE OG MODERNE: Dette er et eksempel på komforten passasjerer kan nyte i lufa.