Vidundersko som trener deg

En sveitsisk vidundersko skal gjøre deg sterkere, friskere, og gi deg bedre form. I allefall hvis du tror på produsenten MBT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alt du trenger å gjøre er å gå. Skoene gjør resten. Og det er ikke rent lite en «Masai Barefoot Technology»-sko kan gjøre - skal vi tro produsentene:

  • Du får bedre kroppsholdning
  • Du blir sunnere
  • Du blir sterkere
  • Du får bedre blodsirkulasjon
  • Du får mer effektiv pust
  • Skoene gir deg både forlenget og sterkere kropp

Dette er bare noen av punktene som listes opp av produsenten MBT.

Trening og massasje

Den fantastiske skoen, utviklet av den sveitsiske ingeniøren Karl Müller, betegnes av Müller selv som en anti-sko. De positive effektene utvinnes på grunn av skoens manglende egenskaper - den verken støtter, fører, eller støtdemper. Den får selv det jevneste underlag til å føles ujevnt. Sålen er kraftig buet, og sørger for at du «ruller» med foten når du går. På den måten skal den både gi trening og massasje når du er på tur med apostlenes hester, hevder produsenten.

- Slanking og kroppsforming er en bieffekt av å bruke dem, sier MBT-eier Michael Garzon til Financial Times.

Uten hel, føles skoen så ustabil at den får deg til å gå mer aktivt.

- Rene magien

Hvert skopar blir levert med en video og løpeseddel - men en 15 minutters prøvetur aller først anbefales av journalisten i Financial Times som har testet de magiske skoene.

«Men det er noe i dette. Etter bare en dag, kan jeg føle at kroppsholdningen har forandret seg. Mine ben føles merkbart trent, og påstanden om at en time med disse skoene tilsvarer tre med vanlige sko, høres ikke så tullete ut. Den rene magien» skriver journalisten.

Dagbladet.no har ikke testet MBT-skoene, men registrerer at flere britiske aviser har grepet fatt i sko-nyheten - både i positive vendinger, og med soleklar skepsis.

Masai-navnet kommer forøvrig fra folkeslaget Masaiene i Afrika.

- Masaiene går barfot i timesvis, men går på en roterende måte med føttene slik at de får sving i overkroppen som både er avslappende og gir en mer oppreist kroppsholdning. Selv etter å ha bært tunge løft med hodet, har ingen vondt i ryggen, sier skoprodusenten Michael Garzon.

SUPERSKO: MBT-skoen markedsføres som reneste vidunderkuren for et sunnere, slankere, og mer smertefritt liv.