Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vier seg ikke på Windsor-slottet

Prins Charles og Camilla endrer bryllupsplanene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forrige torsdag kunne Storbritannias tronarving bekrefte at han skal gifte seg med sin tidligere elskerinne Camilla Parker Bowles.

Prins Charles var ikke raus på detaljer om sitt forestående bryllup, men røpet at det skulle finne sted på Windsor-slottet allerede 8. april.

Nå er planene endret. Ifølge AP er vielsen flyttet fra det ærverdige slottet til langt mer ordinære omgivelser i Windsor laugshall.

Ifølge Charles\' kontor Clarence House ville det blitt for mange praktiske problemer med å gjennomføre den borgerlige vielsen på slottet.

I virkeligheten ble vielsen flyttet for å unngå at «vanlige» brudepar renner dørene ned på den kongelige residensen. I henhold til britisk lov måtte nemlig Windsor-slottet registreres som et vielsessted dersom de kongelige skulle gifte seg der. Det ville i så fall åpnet dørene også for den giftesyke mannen i gata i minst tre år.

Nå slipper de det.

GIFTER SEG: 35 år etter at de møtte hverandre får prins Charles og Camilla Parker Bowles hverandre.
HER SKAL DE VIES: Prins Charles og Camilla gjør som tusener av andre briter, og knytter knuten på tinghuset i Windsor by.