Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viet sitt liv til det gode

Annie Bergliot Olsvik (83) viet seg til Frelsesarmeens gode gjerninger hele sitt liv. Natt til i går satte gjerningsmennene en stopper for kvinnens barmhjertighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): - Det er så grusomt. Alt jeg klarer å tenke på, er hvordan hun hadde det i sine siste sekunder. Tenk at det skulle ende sånn, sier Edith Valen.

Hun er svigerinnen til drapsofferets bror, og har vært venninne med Olsvik i to tiår. Både Edith og mannen Nils Oddvar kjente drapsofferet godt gjennom mange år i Frelsesarmeen.

Olsvik vokste opp med armeen. Mora var soldat, og Annie ble nærmest født inn i bevegelsen. Under krigen var hun omreisende offiser, og i resten av sitt liv tjenestegjorde hun som soldat. Frelsesarmé-miljøet i Haugesund var i går i sjokk.

- Det har vært mange sterke reaksjoner. Vi synes det er forferdelig tragisk alt sammen. Når et menneske blir tatt av dage på den måten, er det ondskapen som er på ferde, sier Thormod Langeland, leder av Frelsesarmeens korps i Haugesund.

- Aktiv i alle år

- Det var ingen grunn til å ta livet av Annie hvis hun overrasket dem. Hun var jo så skrøpelig at de bare kunne ha viftet henne vekk med hånda, sier Edith Valen vantro.

For 15 år siden startet Annie Olsvik ei «Vi over 60»-gruppe i Frelsesarmeen i Haugesund sammen med sin svigerinne, et arbeid som hun ledet helt til sin død.

- Det var mye Annies fortjeneste at tiltaket ble en stor suksess, sier Nils Oddvar Valen.

- Olsvik var en aktiv person gjennom alle år. Hun har sittet i korpsrådet og vært med som lederperson, sier Langeland.

83-åringen giftet seg aldri. I stedet viet hun seg til frivillig kristent arbeid, drev brodeributikk, var speiderleder, dyrevenn og friluftsmenneske. Hun viste omsorg for både fattig og rik. Ringte alltid og oppmuntret venner som var syke, kom til naboene med bakst og delte ut is til barna.

- Trodde bare godt

- Annie var virkelig en omsorgsperson. Hun snakket med alle, og trodde bare godt om folk. Hun gjorde ingen noe vondt. Det er ufattelig at hun skulle bli offer for noe sånt, sier Edith Valen.

Annie var aktiv og på farten. Naboer så henne ute med rullatoren daglig. Det var aldri snakk om å flytte på aldershjem.

- Jeg har det like godt her, sa hun til Edith Valen.

- Hun kunne aldri ta det rolig. «Jeg er livredd for å sitte stille. Da havner jeg i rullestol,» pleide hun å si.

I den siste tida var hun plaget av svekket helse, men de som kjenner henne, beskriver henne som en kvinne med et urokkelig pågangsmot.

Hennes brors familie tok vare på Annie.

I går måtte broren og hans kone gå til politistasjonen som vitner i drapssaken. Selv ikke den nære familien fikk vite hvordan Annie ble drept.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media