Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vietnam-uvær: Nær 4 000 kan være døde

HANOI (NTB): Over 3 600 mennesker er fortsatt savnet etter at sørspissen av Vietnam i forrige uke ble rammet av det kraftigste uværet på nærmere 100 år. 546 mennesker, de de fleste av dem fiskere, er funnet døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 5 000 mennesker ble reddet fra flytende vrakgods i havet. Mange hadde holdt seg i live i flere dager etter uværet før de ble plukket opp.

Vindstyrken kom opp i 100 kilometer i timen, og titusenvis av mennesker ble hjemløse da den kraftige tyfonen kom inn over kysten.

Vietnam har bedt nabolandene Malaysia, Singapore, Indonesia og Filippinene om hjelp til å lete etter flere overlevende på havet. Landet har også bedt om internasjonal hjelp i form av mat, medisiner, klær, telt og sanitær-utstyr til alle som ble hjemløse.

Norge har sammen med fem andre land bidratt med rundt fem millioner kroner. De materielle ødeleggelsene er blitt beregnet til 3,3 milliarder kroner.

Sørspissen av Vietnam har ikke vært rammet av et så kraftig uvær siden 1904.

Hele Norges coronakart