Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vietnam-veteran henrettet for drap begått i 1980

Den tidligere Vietnam-veteranen Manuel Babbitt ble henrettet i San Quentin statsfengsel i dag for å ha drept en gammel bestemor i California i 1980.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50 år gamle Babbitt ble henrettet med en dødelig sprøyte etter at hans siste anke ikke førte frem.

Mer enn hundre mennesker samlet seg utenfor fengselet som ligger like nord for San Francisco for å protestere mot dødsdommen. Babbitt ble dømt i 1982 for å ha drept og forsøkt å voldta Leah Schendel mens han ranet leiligheten hennes i Sacramento.

Motstanderne mot dødsstraffen hevdet at Babbitt var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og at han hadde psykiske problemer på grunn av skader han pådro seg under Vietnam-krigen. For sin innsats i krigen ble han dekorert med ordenen Purpurhjertet i fjor.

Guvernøren i California Gray Davis ville ikke benåde Babbitt fordi han mente at personlige erfaringer ikke kan rettferdiggjøre de forbrytelsene som Babbitt hadde begått. Han påpekte også at Babbitt hadde blitt dømt for flere kriminelle forhold tidligere.

Forsvarerne baserte den siste anken på at det var begått juridiske feilgrep under rettssaken i 1982, men dommerne fant ikke nok bevis til å stoppe henrettelsen.

(NTB)