Vietnameser sett sammen med Tom

STAVANGER (Dagbladet): En halvtime før stengetid ble den savnede blårussen Tom Halvorsen (18) sett sammen med en vietnameser på bensinstasjonen der han jobber. Politiet jakter nå på en ukjent mann som Tom hadde avtalt å treffe den natta han forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet frykter drap

Dagbladet traff i går kveld vitnet som så Tom sammen med den ukjente vietnameseren, bare tre kvarter før blårussen sporløst forsvant fra Tananger utenfor Stavanger.

- Dette er opplysninger vi er svært interessert i, sier politiavdelingssjef Olaus Østebø ved personavsnittet på Stavanger politikammer til Dagbladet.

Politiet jakter nå på en ukjent mann som Tom Halvorsen hadde avtalt å treffe før han skulle reise på russetreff i Kongeparken.

Lommekjent vitne

Vitnet Dagbladet snakket med i går, fortalte at han kom inn på bensinstasjonen klokka 22.30 for å handle sigarettpapir. Bak disken sto Tom, like ved siden av sto vietnameseren.

- Han sto ved en spilleautomat, men spilte ikke. Han sa ikke et eneste ord mens jeg var inne på stasjonen, forteller vitnet.

Han fikk et klart inntrykk av at de to hadde snakket sammen, men at de stanset idet han kom inn i butikken. Vitnet har bodd i årevis på Tananger, men kjente ikke igjen vietnameseren.

Da bensinstasjonen stengte en halvtime seinere, gikk Tom Halvorsen hjem for å hente en bag. Klokka 23.15 forlot han hjemmet sitt, som ligger like ved bensinstasjonen.

En lys bil

Noen ungdommer som sto utenfor Fina-stasjonen, har fortalt politiet at de så en hvit eller lys bil stå parkert ca 100 meter fra stasjonen i det aktuelle tidsrommet. De observerte en mann på utsiden av bilen, vedkommende så ut til å vente på noen.

Spørsmålet politiet stiller seg, er om dette er mannen Tom Halvorsen skulle treffe denne natta. Er dette vietnameseren som tidligere på kvelden ble sett på bensinstasjonen?

Trass i at politiet har rettet sterkt fokus mot observasjonen av den hvite eller lyse bilen, er det ingen som har meldt seg for politiet som fører av denne bilen.

Tom skulle treffe ei venninne i Stavanger i 00.30-tida. Han hadde avtalt å reise inn til byen sammen med en kamerat. Rett før han forlot hjemmet sitt, ringte han kameraten og sa at han kom seinere inn til byen, fordi han hadde en annen avtale først.

Personen som Tom hadde avtale med, har aldri meldt seg for politiet.

Ecstasy

Så mange som 15 etterforskere ved Stavanger politikammer har i hele helga jobbet med forsvinningsgåten, som etterforskes som et mulig drap.
Etter det Dagbladet erfarer, har politiet rettet søkelyset mot en spesiell del av narkotikamiljøet i Stavanger. Flere personer med tilknytning til og kunnskap om det store ecstasymiljøet i byen, har vært avhørt.

Tom Halvorsen er ikke etterforsket for noe straffbart, men opplysninger i saken gjør at etterforskerne likevel velger å sette fokus på narkotikamiljøet.

Stavanger har det største ecstasymiljøet i Norge utenom Oslo. Her er noen av de største ecstasybeslagene gjort.

Ifølge flere kilder har miljøet hardnet kraftig til den seinere tida. Politiet har gjort flere beslag av våpen i ungdomsmiljøene.