Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vietnamesiske myndigheter fant 42 levende utrydningstruede skjelldyr. Så solgte de dem videre til restauranter

Var fanget av tjuvjegere.

TRUET: Det asiatiske skjelldyret pangolin er ikke bare artige å se på, de er også utrydningstruet. Disse to ble fotografert i en dyrehage i Bali. Foto: P / Firdia Lisnawati / NTB scanpix
TRUET: Det asiatiske skjelldyret pangolin er ikke bare artige å se på, de er også utrydningstruet. Disse to ble fotografert i en dyrehage i Bali. Foto: P / Firdia Lisnawati / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokale dyrevernere er i harnisk etter at vietnamesiske myndigheter solgte videre 42 utrydningstruede pangoliner som var tatt i beslag fra tjuvjaktere, melder den vietnamesiske avisa Thanhnien News.

Det asiatiske skjelldyret er utrydningstruet, og det er ulovlig å fange og selge dyret. Fordi kjøttet er ansett som en delikatesse og skjellene brukes til «kinesisk medisin», er det et lukrativt bytte for kriminelle jegere og smuglere.

Tjuvjegerne måtte først betale bøter etter at de 42 dyrene ble oppdaget. Men etter at de levende dyrene var beslaglagt, solgte lokale myndigheter dem videre til lokale restauranter for en pris tilsvarende 420 kr kilo, melder Thanhnien News.

Dyreverngruppa som på engelsk omtales som Education for Nature-Vietnam er sterkt kritisk til det som har skjedd.

- Det de har gjort er kriminelt. De kan ikke ta beslag i dyrene som bevis, og så selge dem, sier Nguyen Thi Phuong Dung, lederen av gruppa, til avisa.

Le Van Minh, leder for den lokale naturforvaltningen, sier ifølge Thanhnien News at dyrene var for svake til å reddes, og at de handlet i tråd med loven da de solgte dyrene videre. Men som avisa påpeker virker det ikke som om han er klar over en lov som tredte i kraft i landet i 2013, hvor dyrene ble totalfredet.

Pangolinene er omtalt som det dyret i verden som er mest utsatt for tjuvjakt og smugling. Både selve kjøttet, tunga og blodet er regnet som delikatesser, skriver The Guardian.

Les mer om pangolinene her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!