- VIF-casuals begynte å slåss, minst en ble slått til

Frykt etter casuals-vold på Strømsgodset-Vålerenga.

FRYKT: Flere barneforeldre var livredde da det oppsto bråk blant Vålerengas casuals på Marienlyst i kveld. Foto: Privat
FRYKT: Flere barneforeldre var livredde da det oppsto bråk blant Vålerengas casuals på Marienlyst i kveld. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det oppsto bråk blant Vålerengas casuals på Marienlyst i kveld - i en kamp som endte 2-2, og der hjemmelaget karret til seg sølvet i årets Tippeliga.

- Vi som har barn i Drammen står ofte på «klokketribunen» - og Vålerengas casuals sto i dag på den andre siden av gjerdet. Da en kvinnelig fan ba noen av Isko Boys-folkene om å roe seg ned begynte en av dem å angripe henne, sier en engstelig Godset-tilhenger til Dagbladet.

- Han begynte også å angripe henne, mens det var barn imellom dem. Det var rystende, det var også mange barn like i nærheten. Det er greit å være frustrert over en dårlig prestasjon på banen, men dette var ikke bra.

En Strømsgodset-tilhenger som sto 5-6 meter unna sier han var redd for at Isko Boys-medlemmer skulle klatre over gjerdet.

- Det var flere som prøvde å klatre opp på gjerdet, selv om både Klanens egne sikkerhetsfolk og politiet kom til. Vi synes det var ille, sier han.

Ble slått til Operasjonsleder Finn Håvard Aas i Søndre Buskerud politidistrikt sier til Dagbladet at det var veldig hektisk på stadion under SIF-VIF.

- Det har vært veldig mye som har skjedd av mindre hendelser. Vi har også vært inne hos publikum og skilt noen parter, og vært i kontakt med en person som ble slått til, sier Aas til Dagbladet.

- Stemmer det at dette var blant Isko Boys, og at offeret også tilhørte VIF-fansen?

- Jeg har forstått det slik at både offeret og han som slo heiet på Vålerenga, sier Aas, som sier politiet selv observerte volden da de sto og holdt oppsyn med Isko Boys.

Barn - Stemmer det at det var barn i nærheten av minst en av hendelsene?

- Jeg kan ikke bekrefte det, men det er mye barn på sånne kamper.

Aas sier det er altfor tidlig å si om hendelsene vil få etterspill for noen av de involverte klubber.

- Først skal kampen evalueres, på vanlig måte, så vil den som er ansvarlig for kampen ta det videre.

Dagbladet har forsøkt å nå Isko Boys på e-post - foreløpig uten hell. Dagbladet har heller ikke lykkes å få en kommentar fra VIF-klanen om hvordan de mener casualsgrupperingen oppførte seg i Drammen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram