- VIF spiser sine egne

Vålerenga kjemper for å overleve i Tippeligaen mot Lillestrøm i dag. VIF Fotball kan takke seg sjøl for bunnplasseringa, mener agentene Lars Petter Fosdahl og Per A. Flod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga har ikke tatt vare på spillere som kunne løftet klubben unna nedrykningsstriden. Det finnes drøssevis med eksempler på feilslåtte disponeringer i VIF. Her følger et utvalg av dem:

  • Brynjar Bjørn Gunnarsson ble vraket av Vålerenga i fjor. Den kjappe midtstopperen fra Island fikk bare spille 45 minutter for osloklubben. I år blomstrer han i Vrgryte, og er allerede utropt til årets beste nykommer i Allsvenskan av flere svenske aviser.

- Jeg er litt bitter, og jeg synes jeg hadde fortjent å bevise at jeg var god nok for Vålerenga. Jeg synes det er rart at jeg ikke fikk en sjanse, sier Gunnarsson til Dagbladet.

Islendingens agent Lars Petter Fosdahl er også forundret over vrakingen.

- VIF sier nå at de jakter på en rask midtstopper. I fjor ga de bort en helt gratis, sier Fosdahl.

Mønster

- Det er et mønster at Vålerenga har spist sine spillere. De burde ikke ha vært et bunnlag.

Fosdahl ramser opp flere av «sine» spillere som aldri fikk innpass på Valle.

  • Rikhardur Dadason ble vraket etter prøvespill. Nå er han toppscorer i Viking med 14 mål for andre år på rad.
  • Trygvi Gudmundsson led samme skjebne. I dag har han stor suksess, og har scoret 12 tippeligamål i Tromsø.
  • Tommy Berntsen har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen via midtforsvaret til LSK. Ble vraket, og henvist til cornerflagget for å trikse på VIF-trening.

Lynvingen Lasse Olsen ble vraket av Vålerenga, for så å blomstre i Strømsgodset. I sommer ble også Espen Haug og Kjell Roar Kaasa sendt ut porten på Valle. Nå storspiller begge for Lyn i 1. divisjon.

Truer med å reise

Den siste uka har flere av spillerne i Vålerengas utviklingsstall gått ut og kritisert klubbledelsen. Kamal Saliti og Pa Madouh Ka (U-20 landslaget) har truet med å forlate Vålerenga hvis de ikke får flere sjanser. Internt i klubben har det lenge blitt murret om at talentene får for få sjanser.

VIF-formann Jon H. Nordbrekken tar sjølkritikk.

- Vi har ikke vært dyktige nok til å fange opp eksterne og egne talenter, og har kanskje ikke våget nok med de unge spillerne. Dette er et treneransvar, og det er lite vi i klubbledelsen kan gjøre med det, sier klubbformannen til Dagbladet.

Han mener VIF har gjort gode kjøp også, og trekker fram Mamadou Diallo som en god investering.

- Alle klubber gjør gode, og mindre gode kjøp. Men, når det gjelder Gunnarsson var jeg uenig i å vrake han. Jeg stusser også på at en mann som Milos Mirkovic, som kostet oss 1,5 millioner, ikke har fått sjansen.

<B>FORUNDRET: </B>- VIF sier nå at de jakter på en rak midtstopper. I fjor ga de bort en helt gratis, sier Lars Petter Fosdal.