Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VIF-supportere tatt på togstasjon

Planla masseslagsmål i Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): VIF-supportere angrep Lillestrøm-fansen i Sagdalen ved Lillestrøm i kveld. Angrepet skal ha blitt varslet i en epost fredag kveld, ifølge VG Nett.

Beskjeden var at 80 VIF-fans var på vei til Romerike, og skulle angripe byen fra flere kanter.

Politiet ble også informert og stilte opp med skjold ved sporet der togene fra Oslo kommer. Men supporterne gikk av i Sagdalen, stasjonen før Lillestrøm, hvor de ble møtt av Kanarifans.

Vålerenga tapte fredag kveld for Lillestrøm, etter tap som åpenbart var tungt å svelge for noen av supporterne.

- De fikk aldri muligheten til å lage bråk. Vi plukket de opp på veien. Vi har innbrakt ni personer, resten forsvant, sier operasjonsleder Jan-Erik Fossneset, ved Romerike politidistrikt, til Dagbladet.no.

Bare VIF-supportere arrestert

Dermed avverget politiet det planlagte masseslagsmålet, men det skjedde ikke helt uten dramatikk.

Det ble bråk på stasjonen, hovedsakelig da mellom politiet og supporterne.

- Åtte personer vil bli dimmitert i løpet av natta, mens én person vil bli siktet for trusler mot politiet, sier vaktleder Roy Almkvist ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Han forteller at det bare er Vålerenga-supportere som er pågrepet, og bekrefter at han har fått opplyst at de er fra casualsmiljøet rundt Oslo-klubben.

Dette er supportere som ikke går kledd i supporterutstyr på kamp, men i stedet «uniformerer» seg med dyre merkeklær. 

KFL hadde hørt rykter

Kanari-Fansen hadde fått med seg at det kunne bli bråk, men sier at de ikke visste noe om det som skjedde fredag kveld.

- Jeg hadde kun hørt rykter om at noe skulle skje. Men ingen av styremedlemmene i Kanari-Fansen har fått noen henvendelser, sier leder Petter Olafsson til Romerikes Blad.

Dagbladet.no lyktes ikke komme i kontakt med talsmann Gjermund Nordtug i Klanen i kveld, men på Klanens hjemmeside har supportere begynt å diskutere hendelsen.

- Det er bare flaut, og det begynner å bli en litt vel høy frekvens på disse hendelsene. Problemet er vel at disse «supporterne» vel er mer interessert i slåssing enn fotball og sikkert ville gjort det samme om de var utestengt og så kampen på pub, skriver en som kaller seg HrMetikk.

For et par uker siden ble to Vålerenga-supportere ekskludert fra klubbens hjemmekamper.

Rekdal roet ned supportere

Kampene mellom Vålerenga og Lillestrøm er blant heteste oppgjørene i norsk fotball. Begge supportergruppene er veldig store, og det ofte høy temperatur på tribunen.

Før en kamp på Åråsen i 2003 måtte VIF-trener Kjetil Rekdal gå opp på tribunen for å roe ned noen supportere.

En gjeng hadde kjøpt billetter like ved Kanari-Fansen, og kampen ble utsatt i 20 minutter, på grunn av sikkerhetsrisikoen.

- Slutt å drite dere ut, sa Rekdal til supporterne, og først etter litt småslåssing og Rekdals klare beskjed, gikk supporterne med på å flytte seg til et anvist område.

For to uker siden, da Vålerenga gjestet Brann i Bergen, var det bråk mellom supporere ved flere anledninger.

Først var det bråk i byen før kampen, og etterpå måtte politiet rykke ut med skjold og hjelmer da det var bråk på jernbanestasjonen.

TATT PÅ STASJONEN: Supporterne hoppet av på en stasjon før Lillestrøm.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling