- Viggo forlangte at jeg skulle drepe

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Viggo tvang meg med kniv og forlangte at jeg skulle drepe den ene jenta, hevdet 19 år gamle Jan Helge Andersen i det første politiavhøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da rettsmedisinerne også fant Andersens sædrester på ei av jentene, påsto han at Kristiansen også hadde brukt kniv til å tvinge ham til sexovergrep.

Kristiansens forsvarer, advokat Tore H. Pettersen, synes ikke Andersens troverdighet er særlig stor. Det viste seg at sædrestene ble funnet på den jenta som Andersen ifølge eget utsagn ikke skulle ha misbrukt.

Forsvareren sier til Dagbladet at han dessuten mener at den foreløpige tekniske rapporten fra de spanske DNA-ekspertene har forholdsvis liten beviskraft.

De spanske rettsmedisinerne arbeider fortsatt med det svært vanskelige materialet som ble funnet på jentene. Sæd fra Viggo Kristiansen er konstatert på den ene av de drepte jentene. Nå jobber ekspertene med blandingsmateriale fra den andre jenta. Det er konstatert at materialet kan stamme fra både Kristiansen og Andersen.

Jan Helge Andersen har forklart politiet at overgrepene og drapene skjedde i timen mellom 19.00 og 20.00 fredag 19. mai. Politiet antyder at mishandlingen har pågått over enda lengre tidsrom.

Før arrestasjonene ble Andersen og Kristiansen enige om å fortelle at de kom hjem klokka 19.30.

Opplysninger fra blant annet flere vitner har slått hull i alibiet som Kristiansen fortsatt påberoper seg.

Drapsvåpenet er ikke funnet. Jan Helge Andersen har i politiavhør gitt forskjellige forklaringer om at jentene ble drept både med én og flere kniver.