- Viggo kan gå fri

- Viggo Kristiansen kan gå fri. Det sier høyesterettsadvokat Tor Erling Staff. Han mener det som nå er kommet fram, langt på vei kan gi den drapstiltalte alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viggos 40 minutter

 Bevisene krymper

 Klokkeslettene

 Polititabbene

 Svakt politiarbeid skapte sensasjon

- Det som har skjedd i rettssaken i forhold til de tekniske bevisene, er nærmest uforståelig. Det er ganske spesielt i en så stor sak, sier Staff.

- Oppsiktsvekkende

Han peker på at det først ble sådd tvil om det angivelige DNA-beviset mot Viggo Kristiansen. I går kom det fram at en tekstmelding fra Kristiansens mobiltelefon rundt drapstidspunktet trolig ikke var sendt fra Baneheia.

- Resultatet, så vidt jeg kan se, er at de ikke har noen tekniske bevis som fastholder ham til åstedet, sier den erfarne forsvarsadvokaten.

Staff understreker at han har fulgt saken fra sidelinja, og ikke i retten. Han mener likevel det er oppsiktsvekkende dersom politiet først nå har bedt Telenor om hjelp for å finne ut hvor Kristiansens mobiltelefon befant seg.

- Man får plutselig en helt vesentlig avklaring på et antatt teknisk spor, sier Staff.

Alibi

- For Viggo Kristiansen er det særdeles viktig.

- I utgangspunktet er det naturlig å tenke seg at det gir alibi. Nå forteller det jo bare om hvor mobiltelefonen var, men i denne saken virker det unaturlig at andre skal ha brukt den, sier Staff.

Han understreker at beviskravene i straffesaker er svært strenge. Det skal ikke være noen rimelig tvil om at det er den tiltalte som har gjort det vedkommende blir dømt for.

- Ut fra kravene til bevis er det klart at Kristiansen kan gå fri. Men jeg sier ikke at han må det, legger Staff til.

OVERRASKET: Forsvarsadvokat Tor Erling Staff er overrasket over at det først nå er kommet fra at mobiltelefonen til Viggo Kristiansen ikke var på åstedet på drapstidspunktet.