Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viggo Kristiansen anmelder TV 2

Viggo Kristiansen likte ikke å bli filmet flirende på vei ut etter å ha mottatt dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 anmeldes av Viggo Kristiansens forsvarer fordi kanalen viste bilder av den barnedrapsdømte mannen.

Flirende og tilsynelatende helt upåvirket. Slik fikk TV-seerne onsdag kveld se framferden til mannen som er dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

- Dette er et klart brudd på domstollovens paragraf 131 a, hvor det heter at fotografering, filmopptak og opptak for radio og fjernsyn er forbud under forhandlinger i en straffesak. Forbudet gjelder også foto eller opptak av den siktede eller domfelte på vei til eller fra rettsmøtet, såfremt den siktede ikke selv samtykker i å bli tatt bilde av, sa 22-åringens forsvarer Tore H. Pettersen før erstatningssaken etter barnedrapene tok til i Agder lagmannsrett torsdag.

Advokaten etterlot ingen tvil:

- Jeg har flere ganger under denne saken blitt spurt om Viggo Kristiansen gir aksept for å bli fotografert. Og hver gang har svaret blitt konsekvent avvist. Etter min oppfatning må dette få konsekvenser for TV 2, som viste bilder av Kristiansen under nyhetene onsdag kveld, sa Pettersen før han la til:

- Jeg vil på vegne av Viggo Kristiansen innlevere anmeldelse mot TV 2. Jeg benytter anledningen til å formidle dette nå, slik at den øvrige delen av pressen ikke skal være i tvil om at også de vil bli forfulgt dersom de tillater seg det samme, sa advokat Tore H. Pettersen.

<B>BILDET AV VIGGO: Dette skolebildet av Viggo Kristiansen er det eneste som offentligheten har fått se.
TEGNINGER: Det er lov å tegne i norske rettssaler, men ikke å fotografere.
Hele Norges coronakart