Viggo Kristiansen eksploderte

ARENDAL (Dagbladet): Viggo Kristiansen (22) lot seg provosere så sterkt at han var på vei ut av vitneboksen mot Jan Helge Andersens forsvarer, advokat Ben Fegran. Kristiansen ble så sint at han ba forsvareren roe seg!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere på dagen hadde aktor, førstestatsadvokat Edward Dahl, lest opp Kristiansens egen beskrivelse av hvordan han oppfører seg når han blir tatt i løgn:

- Da blir jeg enda sintere, reiser meg og går og begynner å grine, sa Kristiansen i politiavhør 14 dager etter arrestasjonen.

I lagmannsretten i går ble juryen vitne til Kristiansens heftige reaksjoner da han ble grillet av Jan Helge Andersens forsvarer. Det skjedde etter at han på Fegrans spørsmål hadde forsikret retten at han ikke har et sterkt temperament.

«Faenskapsblikket»

Dermed ble det full klaff for Fegran i hans forsøk på å vise Kristiansens voldsomme temperament for lagretten.

I dag vil Jan Helge Andersen gjenta sin forklaring med å fortelle juryen hvordan Kristiansen brukte «faenskapsblikket» til å true ham til å være med på voldtekt av og drap på småjentene i Baneheia 19. mai 2000.

Ben Fegran kjørte Viggo Kristiansen i senk med å påvise en rekke selvmotsigelser og feil i hans politiforklaringer både før og etter pågripelsen 13. september 2000.

Innimellom fikk Kristiansen spørsmål om både overgrepene han har tilstått mot ei lita jente i nabolaget og hans forhold til sannheten.

Voldsomt sinne

Da Fegran på nytt vendte tilbake til detaljspørsmål om klokkeslettene drapskvelden, gikk det trill rundt for Kristiansen. Han hisset seg mer og mer opp og før han utbrøt:

- Du fører spørsmålene inn i munnen min og jeg setter dem i vrangstrupen!

Kristiansen ga tydelig uttrykk for at Fegrans intense kryssforhør ble for mye for ham.

- Du skal få så mye tid du vil for å svare på spørsmålene, tilbød Fegran.

- Vil du kanskje ha en pause? spurte han.

- Så kan kanskje du også få roet deg ned litt, freste Kristiansen.

Idet han reiste seg fra vitneboksen krøllet han fingrene intenst ut og inn, og var tydelig rasende og frustrert over Fegrans utspørring.

Hatefullt blikk

Ti minutter seinere kom Viggo Kristiansen inn igjen. Han hevdet at han hadde roet seg på en røyk, men fortsatte med å sette et hatsk blikk i advokat Fegran. Etter hvert ble Kristiansen på nytt sint, men klarte å holde maska.

Men da en tilsynelatende overgitt Fegran utbrøt at vanlige folk, i motsetning til Viggo Kristiansen, husker mindre og mindre etter som tida går, måtte Kristiansen ha en ny pause.

- Er det muligheter for å gå på do? spurte han - og fikk lov.

Fegran avsluttet eksaminasjonen med å trekke fram hva Kristiansen sa da han etter kort tid avbrøt et politiavhør under den mest hektiske etterforskningen.

- Jeg gidder ikke å fortsette avhøret fordi det blir rot i arkivene mine når det kommer så mye rausende inn!

Etter eksaminasjonen fortalte forsvarer Fegran at det var første gang han opplevde å bli bedt av en tiltalt om å ta en pause i retten.

HARDKJØR: Advokat Ben Fegran forsvarer Jan Helge Andersen. I går kjørte han Viggo Kristiansen så at retten måtte ta en pause. - Så kan kanskje du også få roet deg ned litt, freste Kristiansen til Fegran.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer