Viggo Kristiansen skal forklare seg

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): I to dager har Viggo Kristiansen lyttet til Jan Helge Andersens forklaring om hvordan to småjenter ble misbrukt og drept i Baneheia i fjor. I dag er det ventet at Kristiansen selv skal i vitneboksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ventet at Viggo Kristiansen vil innta vitneboksen i løpet av dagen. Sannsynligvis kommer han til å tviholde på sin tidligere forklaring, nemlig at han ikke har noe med de groteske drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen å gjøre.

Ingen reaksjon

I to dager har han sittet et par meter unna Jan Helge Andersen, som har forklart seg i detaljer om hvordan de to småjentene ble drept av de voksne mennene. Mens flere av tilhørerne har reagert sterkt på det som har blitt sagt, har Kristiansen sittet tilsynelatende ubevegelig ved siden av den ene av forsvarerne, Svein A. Hagen, og notert flittig på lapper.

I går satt han konsekvent med hånden over pannen og øynene, slik at pressefolkene til stede ikke kunne se hvordan han reagerte på det som ble sagt.

Kristiansen har ikke vist avsky eller overraskelse over de grove drapsdetaljene som kom fram i retten i går, og som han selv hevder at han ikke kjenner til. Heller ikke har han reagert på de sterke beskyldningene som rettes mot ham direkte. Han har sett ned i bordet og notert ustoppelig. En sjelden gang strammer han kjevene. Men det er også alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer