MÅ I RETTEN:
Viggo Kristiansen,
som soner
en dom på 21 års
forvaring på Ila
landsfengsel i
Bærum, må
møte i retten 26.
januar. Foto:
Eivind Pedersen
MÅ I RETTEN: Viggo Kristiansen, som soner en dom på 21 års forvaring på Ila landsfengsel i Bærum, må møte i retten 26. januar. Foto: Eivind PedersenVis mer

Viggo Kristiansen tiltalt for drapstrusler

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen (29) må møte i retten etter at han skal ha truet en fengselsbetjent på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Viggo stiller seg helt uforstående til tiltalen, sier Kristiansens forsvarer, Sigurd Klomsæt, til Dagbladet.

Det er Statsadvokatene i Oslo som har tatt ut tiltale mot 29-åringen fra Kristiansand. Saken skal opp i Asker og Bærum tingrett 26. januar. Ifølge tiltalen, skal Kristiansen, som nå soner en dom på Ila landsfengsel i Bærum – ha kommet med drapstrusler mot en fengselsbetjentaspirant 29. februar i år på vaktrommet på avdeling C hvor han sitter.

Sluttet i jobben
«Vent til jeg kommer ut, hadde dette vært utenfor hadde de ikke funnet deg. Jeg skal gjøre dette året til et helvete for deg.» I tillegg skal Kristiansen ha kalt aspiranten for «Sadistisk psykopatjævel».

Uttalelsene var egnet til å framkalle alvorlig frykt heter det i tiltalen. Han risikerer seks måneders fengsel eller mer.

Etter hva Dagbladet får opplyst, sluttet aspiranten på Ila landsfengsel for en stund siden.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for å ha drept og voldtatt åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og hennes to år eldre venninne Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia 19. mai 2000.

I et intervju med Dagbladet i høst, fortalte sørlendingen om livet i fengselet:

Ikke for unggutter
– Jeg har det etter omstendighetene greit. Jeg ble skremt med at innsatte med dom for overgrep mot barn havnet nederst på rangstigen. Men det stemmer ikke her på Ila. Her har alle sitt å feie med, for å si det slik. Selvsagt er det alltid noen som skal kjekke seg litt innimellom, men på Ila går alle kategorier av fanger veldig godt sammen. Jeg har alltid vært flink til å tilvenne meg, uansett hvilken situasjon jeg havner i. Nei, fengsel er ikke for unggutter.

I september leverte Klomsæt en begjæring om gjenopptakelse til Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker. Kristiansen har hele tiden bedyret sin uskyld.

– Jeg kan gjerne sitte 25 eller 30 år, men ingen får meg til å tilstå noe jeg ikke har gjort. Hvis jeg hadde gjort dette, så ville jeg tilstått på flekken. Jeg kan ikke tilstå bare for å få en lett vei ut av fengselet.

Politiadvokat Karianne Hoffart ønsker ikke å kommenter saken.