Viggo Kristiansen ute på sin første permisjon

Dømt for Baneheia-drapene for 14 år siden.

FORVARINGSDØMT: Viggo Kristiansen (35) er dømt til forvaring i 21 år for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i 2000. Foto: EIVIND PEDERSEN / DAGBLADET
FORVARINGSDØMT: Viggo Kristiansen (35) er dømt til forvaring i 21 år for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i 2000. Foto: EIVIND PEDERSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For snaut to uker siden var Baneheia-dømte Viggo Kristiansen (35) ute på sin første permisjon siden forvaringsdommen falt for 14 år siden.

Kristiansen fikk permisjon lørdag 2. august i fem timer fra klokken 14.30, med krav om å oppholde seg i Sandvika, ifølge NRK.

Det er 14 år siden de to venninnene Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand. To år senere var dommen mot Viggo Kristiansen på 21 års forvaring, med en minstetid på ti år, rettskraftig.

Siden den gangen har han hatt en rekke fremstillinger, som innebærer følge av voktere. Det har vært turer i skog og mark, samt skiturer og isfiske. Nytt nå er at han har fått være ute av fengselet uten tilsyn.

Kameraten Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtektene og drapene.

(NTB)